Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firmele care au primit de la ANAF scrisori privind munca la negru vor contacta directiile fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: anaf, munca la negru, control, inspectie fiscala, scrisori, firme, 1 ianuarie 2015

Acei contribuabili care au primit din partea ANAF scrisori privind munca la negru se pot adresa compartimentului servicii pentru contribuabilii din cadrul directiilor regionale din Ploiesti si Brasov.


Anuntul a fost facut de ANAF in cadrul proiectului derulat pentru prevenirea si combaterea muncii nedeclarate si/sau subdeclarate, in conformitate cu Strategia de conformare fiscala pe baza evaluarii riscurilor la nivelul Agentiei si in contextul asumarii angajamentelor convenite cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, se mentioneaza intr-un comunicat al agentiei remis recent redactiei noastre.

Comunicatul de presa emis de ANAF prevede:

"ANAF solicita angajatorilor ca in termen de 90 de zile de la demararea proiectului sa ia masuri in vederea conformarii voluntare la obligatiile ce le revin conform prevederilor Codului muncii, Codului fiscal si Codului de procedura fiscala.

Precizam ca se vor efectua inspectii si controale la nivelul contribuabililor care prezinta risc in ceea ce priveste evaziunea in domeniul contributiilor sociale, de sanatate si al impozitului pe venit. In activitatea de control vor fi formate si angrenate echipe mixte, in baza acordurilor de cooperare interinstitutionala cu autoritati ale statului, care au competenta in domeniu".

Astfel, contribuabilii din Ploiesti si Brasov carora Fiscul li s-a adresat prin aceste scrisori pot contacta departamentul servicii pentru contribuabili din cadrul celor doua regiuni, astfel:

-    pentru DGRFP Brasov - persoana de contact: Dancescu Rodica, tel. 0268/308.443;
-    pentru DGRFP Ploiesti - persoana de contact: Ionita Aurora, tel.0244/407.710/int.558.

Conform Codului de procedura fiscala, inspectia fiscala are ca obiect verificarea legalitatii si conformitatii declaratiilor fiscale, corectitudinii si exactitatii indeplinirii obligatiilor de catre contribuabili, respectarii prevederilor legislatiei fiscale si contabile, verificarea sau stabilirea, dupa caz, a bazelor de impunere, stabilirea diferentelor obligatiilor de plata si a accesoriilor aferente acestora.

In urma rezultatelor colectate, ANAF urmeaza sa intocmeasca un model de conformare si sa extinda modelul de control si inspectie la nivel national incepand cu 1 ianuarie 2015.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firmele care au primit de la ANAF scrisori privind munca la negru vor contacta directiile fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016