Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comunicat nou DGAF privind controalele demarate la noua restaurante

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: controale dgaf, oug 28/1999, utilizarea caselor de marcat, emiterea bonului fiscal

In data de 5 aprilie a.c., in jurul orelor 01:00, inspectorii Directiei Antifrauda au efectuat o serie de controale inopinate la un numar de noua restaurante din Bucuresti.


Actiunea a vizat atat verificarea modului in care sunt respectate prevederile legale privind emiterea bonului fiscal, cat si evaluarea impactului pe care l-a avut campania initiata de ANAF, in luna martie, in vederea combaterii evaziunii fiscale si a intaririi disciplinei financiare.

Selectia celor noua restaurante a fost realizata in urma analizei de profil din care a reiesit a ca agentii economici vizati au avut in trecut un comportament fiscal cu grad ridicat de risc.

in urma acestor controale a fost suspendata activitatea unui restaurant pentru o perioada de 30 de zile si au fost aplicate amenzi in cuantum de 38.000 lei.

Din analiza trendului cresterii conformarii voluntare si a numarului caselor de marcat vandute, precum si din analiza rezultatelor acestei actiuni, in raport cu istoricul comportamentului fiscal (identificat de analiza de risc) a agentilor verificati, consideram ca aceasta campanie a ANAF a avut ca efect direct modificarea semnificativa pozitiva a comportamentului agentilor economici, in sensul respectarii prevederilor legale privind utilizarea caselor de marcat si emiterea bonului fiscal pentru fiecare livrare sau prestare efectuata catre populatie.

Reamintim ca, din datele preliminare, gradul de conformare fiscala a crescut cu cca 20%, numarul caselor de maract vandute catre agentii economici a crescut cu 24,32%, iar veniturile colectate la bugetul statului s-au majorat cu aproape un miliard de euro, fata de programul stabilit de MFP.

Actiunile de control ale Directiei Generale Antifrauda Fiscala vor continua in acelasi ritm in ceea ce priveste verificarea modului in care se respecta prevederile OUG 28/1999, concomitent cu pastrarea ca linie prioritara de actiune a combaterii ferme a fenomenului de fraudare a bugetului de stat prin intermediul lanturilor organizate.

In paralel, specialistii ANAF ofera suport de specialitate reprezentantilor Ministerului de Finante, in vederea modificarilor legislative cu privire la OUG 28/1999, in acord cu solicitarile mediului de afaceri.

Sursa: ANAF
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comunicat nou DGAF privind controalele demarate la noua restaurante":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016