Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Este obligatorie utilizarea caselor de marcat in cazul prestarii de servicii catre alte entitati?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Dec. 2021 Exclusiv
Este obligatorie utilizarea caselor de marcat in cazul prestarii de servicii catre alte entitati?
Tags: servicii medicale, utilizarea caselor de marcat

Sunt o societate comerciala SRL microintreprindere, neplatitoare de tva si prestez servicii medicale catre alte policlinici la sediul lor si cu instrumentarul lor. Este obligatorie achizitia de casa de marcat avand in vedere ca prestez servicii catre alte entitati care au obiect de activitate servicii medicale si nu catre persoane fizice direct? Eu facturez serviciile catre entitatile respective. Care sunt obligatiile societatii noastre din punct de vedere fiscal? Administratorul trebuie sa fie salariat pe firma?

Raspunsul expertului contabil Vera Constantin:

Potrivit prevederilor art. 1 alin. (1) din OUG 28/1999 actualizata,
(1) Operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
 
La art. 2 din aceasta ordonanta sunt prevazute exceptii de la utilizarea caselor de marcat iar activitatea desfasurata de dvs. nu se inscrie la activitatile exceptate mentionate distinct la acest articol.
 
Daca incasati de la persoane fizice contravaloarea prestarii de servicii medicale cu numerar, aveti obligatia sa va dotati si sa utilizati casa de marcat.
 
In cazul in care clientii persoane fizice platesc prin banca (transfer bancar, foaie de varsamant), atunci nu aveti obligatia sa utilizati casa de marcat deoarece nu mai incasati cu numerar contravaloarea serviciilor respective.
 
Asadar, pentru incasarile, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, contravalorii prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie, aveti obligatia sa emiteti bon fiscal, cu aparate de marcat electronice fiscale si sa le inmanati clientilor.
 
La solicitarea clientilor, se va elibera acestora si factura.
 
Totusi ati mentionat ca prestati servicii catre o societate comerciala cu profil medical, la sediul acesteia.Nu incasati dvs. personal contravaloarea serviciilor prestate persoanelor fizice.Doar daca ati fi incasat direct de la persoane fizice ati fi avut obligatia emiterii bonului fiscal.
 
Trebuie insa sa aveti in vedere daca este necesar sa declarati sediu secundar la respectiva adresa unde functionati/prestati serviciile.Reprezentati o societate comerciala care functioneaza la o alta adresa decat a sediului social.Este posibil sa fie necesar sa declarati punct de lucru la respectiva adresa daca estimati o activitate continua , pe termen lung.
 
Daca insa colaborati cu mai multe societati cu profil medical, avand activitati autorizate la terti, nu este necesar sa autorizati sediu secundar acolo unde ati mentionat ca functionati in prezent.
 
Daca administratorul presteaza o activitate in domeniul medical, exercita atat atributii conform act constitutiv in calitate de administrator, cat si alt gen de atributii, specifice unei munci remunerate, daca ar apela la o persoana independenta.
 
Teoretic, administratorul ar putea incheia si un contract de munca pentru munca prestata, mai ales ca va fi asigurat din punct de vedere al CAS si CASS .


Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Este obligatorie utilizarea caselor de marcat in cazul prestarii de servicii catre alte entitati?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016