Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Desi retras de pe site-ul Ministerului de Finante pentru noi dezbateri, proiectul Codului fiscal a fost transmis ministrilor, anunta surse oficiale, pe suport electronic si nu mai contine majorarea impozitului pentru masini cu o capacitate cilindrica de pana in 1.600 centimetri cubi.
Potrivit acelorasi surse citate de Mediafax, proiectul nu a suferit alte modificari fata de forma initiala. La 11 iulie, agentia de presa a anuntat ca proiectul noului Cod fiscal prevede ca persoanele fizice care detin cladiri cu o alta destinatie decat cea de locuinta vor plati un impozit reprezentand pana la 2% din valoarea impozabila, iar impozitul pe masini va fi majorat semnificativ, de doua ori si jumatate in cazul autoturismelor cu motorizari de pana la 1.600 centimetri cubi, pentru motoare mai mari impozitul urmand insa sa scada.
In document, impozitul era prevazut sa creasca de la 8 lei la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi in cazul autoturismelor cu motoare de pana la 1.600 cm3 inclusiv.
De asemenea, noteaza aceeasi sursa, era prevazuta si o crestere a impozitului de la 18 lei la 30 lei/200 cmc pentru masinile cu o capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.601 cmc si 2.000 cmc inclusiv.
Pentru autoturisme cu o capacitate cilindrica intre 2.001 cmc si 2.600 cmc inclusiv, impozitul va scadea insa, de la 72 lei la 60 lei/200 cmc, scaderea continuand si pentru masini cu motoare mai mari.
Totodata, proiectul prevedea ca impozitele si taxele locale vor fi indexate in continuare o data la trei ani in functie de inflatie, dar nu de catre Guvern, ca in prezent, ci direct de primarii, si vor putea fi majorate in fiecare an cu pana la 50% fata de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20% permis de normele actuale.
La 12 iulie Ministerul Finantelor a anuntat ca a retras, la solicitarea premierului Ponta, proiectele Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala, pentru ca acestea sa fie analizate in cadrul Guvernului inainte de inceperea dezbaterii publice.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Declaratia 112 - obligatiile de plata a contributiilor sociale si impozitului pe venitGuvernul prelungeste perioada de valabilitate a voucherelor de vacanta - OUG 35/2020Ultima versiune a fost actualizata pentru Ordinul de plata in cont tranzitoriuLegea 59/2020: Tichete de masa acordate angajatilor din somaj tehnic. Zile libere parinti. Prelungire indemnizatiiAchizitii software. Regim TVAUltimele articole
Min. Muncii acorda tichete in valoare de 2.000 lei mamelor vulnerabilePrestatorul casnic in 2024. TOT ce trebuie sa stii despre reglementarea acestor activitati casniceConcediu medical in 2024. Cum se calculeaza CASS conform OUG 34/2024?Modificari aduse Codului Fiscal de OUG 34/2024. Schimbarile sunt in vigoare din 12 martie 2024Numarul petitiilor facute catre ITM este in crestere. Cele mai frecvente probleme se refera la neplata salariului si a diurneiArticole similare
PROIECTUL CODULUI FISCAL in viziunea IMM-urilor. Intalnire cu MFP si concluziiProiectul retras al Codului fiscal. Ce promitea?Unii proprietari nu vor mai fi scutiti de plata impozitului pe teren. Prevederile noului Cod fiscalReprezentantii BCE si CE discuta posibilitatea scaderii TVA-uluiReexaminarea Codului fiscal se amana pentru saptamana viitoareUltimele articole
De ce nu e posibila impozitarea progresiva in urmatorii doi aniArticole similare
Comunicat Finante privind impozitul pe constructii de la 1 ianuarie 2014Ce tratament TVA se aplica pentru executarea unei scrisori de garantie bancara?Reziliere contract de leasing. Inregistrari contabileNoi acte normative importante din intervalul 18-21 martieCe obligatii au firmele care opteaza pentru sistemul TVA la incasare in 2014?Ultimele articole
Impozitare autoturisme de lux si completarea Declaratiei 216D394 in 2024. In formular se declara contractele de sponsorizare, asigurarea privata de sanatate si asigurarile RCA/Casco?D216 in 2024. Care este termenul limita de depunerePersoanele fizice trebuie sa depuna D216 pana pe 30 septembrie 2024D216 in 2024: Pana cand poate fi depus formularul si cine are aceasta obligatieArticole similare
Reexaminarea Codului fiscal se amana pentru saptamana viitoareDe ce nu e posibila impozitarea progresiva in urmatorii doi aniPROIECTUL CODULUI FISCAL in viziunea IMM-urilor. Intalnire cu MFP si concluziiReprezentantii BCE si CE discuta posibilitatea scaderii TVA-uluiUnii proprietari nu vor mai fi scutiti de plata impozitului pe teren. Prevederile noului Cod fiscalUltimele articole
Proiectul retras al Codului fiscal. Ce promitea?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"