Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Desi retras de pe site-ul Ministerului de Finante pentru noi dezbateri, proiectul Codului fiscal a fost transmis ministrilor, anunta surse oficiale, pe suport electronic si nu mai contine majorarea impozitului pentru masini cu o capacitate cilindrica de pana in 1.600 centimetri cubi.
Potrivit acelorasi surse citate de Mediafax, proiectul nu a suferit alte modificari fata de forma initiala. La 11 iulie, agentia de presa a anuntat ca proiectul noului Cod fiscal prevede ca persoanele fizice care detin cladiri cu o alta destinatie decat cea de locuinta vor plati un impozit reprezentand pana la 2% din valoarea impozabila, iar impozitul pe masini va fi majorat semnificativ, de doua ori si jumatate in cazul autoturismelor cu motorizari de pana la 1.600 centimetri cubi, pentru motoare mai mari impozitul urmand insa sa scada.
In document, impozitul era prevazut sa creasca de la 8 lei la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi in cazul autoturismelor cu motoare de pana la 1.600 cm3 inclusiv.
De asemenea, noteaza aceeasi sursa, era prevazuta si o crestere a impozitului de la 18 lei la 30 lei/200 cmc pentru masinile cu o capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.601 cmc si 2.000 cmc inclusiv.
Pentru autoturisme cu o capacitate cilindrica intre 2.001 cmc si 2.600 cmc inclusiv, impozitul va scadea insa, de la 72 lei la 60 lei/200 cmc, scaderea continuand si pentru masini cu motoare mai mari.
Totodata, proiectul prevedea ca impozitele si taxele locale vor fi indexate in continuare o data la trei ani in functie de inflatie, dar nu de catre Guvern, ca in prezent, ci direct de primarii, si vor putea fi majorate in fiecare an cu pana la 50% fata de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20% permis de normele actuale.
La 12 iulie Ministerul Finantelor a anuntat ca a retras, la solicitarea premierului Ponta, proiectele Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala, pentru ca acestea sa fie analizate in cadrul Guvernului inainte de inceperea dezbaterii publice.
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Examen Consultant Fiscal 2024
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
ANAF: Noutati privind Declaratia 390Completarea Declaratiei 394. Noi informatii actualizateExport servicii catre o societate impozabila din SUA. Tratament TVADepuneti Declaratia 401 pana la 11 aprilie!Descarca acum Soft A si Soft J pentru Declaratia 300 actualizataUltimele articole
Min. Muncii acorda tichete in valoare de 2.000 lei mamelor vulnerabilePrestatorul casnic in 2024. TOT ce trebuie sa stii despre reglementarea acestor activitati casniceConcediu medical in 2024. Cum se calculeaza CASS conform OUG 34/2024?Modificari aduse Codului Fiscal de OUG 34/2024. Schimbarile sunt in vigoare din 12 martie 2024Numarul petitiilor facute catre ITM este in crestere. Cele mai frecvente probleme se refera la neplata salariului si a diurneiArticole similare
Proiectul retras al Codului fiscal. Ce promitea?De ce nu e posibila impozitarea progresiva in urmatorii doi aniUnii proprietari nu vor mai fi scutiti de plata impozitului pe teren. Prevederile noului Cod fiscalPROIECTUL CODULUI FISCAL in viziunea IMM-urilor. Intalnire cu MFP si concluziiReprezentantii BCE si CE discuta posibilitatea scaderii TVA-uluiUltimele articole
Reexaminarea Codului fiscal se amana pentru saptamana viitoareArticole similare
Modificari TVA 2024. TOT trebuie sa stiiCe se schimba privind TVA-ul in noul Cod fiscal 2016?Amortizare mijloace fixe achizitionate din fonduri europeneImpozit CLADIRI cand nu se pot identifica suprafetele folosite in scopuri diferiteRegim fiscal pentru dividende distribuite catre o firma din SUAUltimele articole
D216 in 2024. Care este termenul limita de depunerePersoanele fizice trebuie sa depuna D216 pana pe 30 septembrie 2024D216 in 2024: Pana cand poate fi depus formularul si cine are aceasta obligatieModelul formularului 216 a fost aprobat prin Ordinul 3738/2024MF, noua editie de titluri de stat Fidelis. Donatorii de sange au conditii specialeArticole similare
De ce nu e posibila impozitarea progresiva in urmatorii doi aniReprezentantii BCE si CE discuta posibilitatea scaderii TVA-uluiPROIECTUL CODULUI FISCAL in viziunea IMM-urilor. Intalnire cu MFP si concluziiUnii proprietari nu vor mai fi scutiti de plata impozitului pe teren. Prevederile noului Cod fiscalReexaminarea Codului fiscal se amana pentru saptamana viitoareUltimele articole
Proiectul retras al Codului fiscal. Ce promitea?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"