Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reexaminarea Codului fiscal se amana pentru saptamana viitoare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Aug. 2015 Exclusiv
Tags: codul fiscal, reexaminare, decizie, tariceanu, cod fiscal

Asa cum a anuntat recent presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, reexaminarea Codului fiscal se amnana cu inca o saptamana.


Astfel, liderii coalitiei au propus amanarea votului asupra cererii de reexaminare a Codului fiscal. Cu privire la noua decizie, citat de Agerpres, Tariceanu a declarat:

"Am avut de dimineata o reuniune a coalitiei de guvernare, unde am discutat subiectul Codului fiscal. Avand in vedere diferitele luari de pozitii, de cele mai multe ori contradictorii, pe Codul fiscal, am considerat ca este probabil mai util, mai intelept sa nu ne grabim inutil si sa facem inca o faza de consultari. (...) Asadar, am propus si partidelor din Opozitie sa facem joi o discutie politica, dupa ce si noi, si ei vom fi analizat in amanuntime cifrele si datele de fundamentare a Codului fiscal, a bugetului, pentru a putea sa luam o decizie de consens. Ca atare, sesiunea extraordinara nu se va putea tine. Am discutat cu presedintele Comisiei de buget-finante a Senatului si ei nu sunt, in conditiile acestea, in masura sa furnizeze un raport si vom amana pentru saptamana viitoare, in cadrul sesiunii ordinare, dezbaterea si decizia pe marginea sesizarii de reexaminare a proiectului de Cod fiscal".

De asemenea, acesta a precizat ca Biroul permanent al Senatului este in continuare convocat intr-o sedinta la ora 14,30, iar plenul se va desfasura pentru a se lua act de neintrunirea conditiilor necesare pentru discutarea cererii de reexaminare pe care presedintele Klaus Iohannis a transmis-o Parlamentului cu privire la proiectul Codului fiscal, potrivit aceleiasi surse:


"Se tine Biroul permanent. O sa tinem si sedinta de plen, pentru ca exista o ordine de zi votata si aprobata si trebuie sa constatam ca nu sunt intrunite conditiile necesare pentru a dezbate in sesiune extraordinara solicitarea presedintelui de reexaminare. Atunci, o vom decala. (...) Astazi am convenit ca saptamana viitoare, in prima zi de sedinta de plen care are o ordine de zi cu proiecte de lege, va intra pe ordinea de zi. Cel mai probabil miercuri, saptamana viitoare".


In plus,  presedintele Senatului a explicat si motivele care au determinat aceasta amanare:

"Preferam sa existe o anumita prudenta in abordarea acestei chestiuni. Nu suntem la un concurs de viteza, cine il promoveaza mai repede. Credem in necesitatea unui Cod fiscal care sa aiba toate atributele ca sa dureze. Exista un nivel de asteptare foarte ridicat din partea mediului de afaceri, din partea cetatenilor, dar credem ca o saptamana merita asteptarea ca lucrurile sa fie facute bine si serios".

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reexaminarea Codului fiscal se amana pentru saptamana viitoare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016