Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Rambursarea TVA in martie si modul de anulare a codului de TVA. Important pentru a nu pierde sumele de rambursat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 14 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: rambursare tva, opanaf nr605/2017, cod tva, anularea codului de tva

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ramburseaza, in luna martie, TVA in valoare de 439,38 milioane de lei. Suma include, in ordinea vechimii, toate deconturile de TVA solutionate prin decizii de rambursare inregistrate in baza de date pana la 21.01.2017, cu exceptia deconturilor aferente operatiunilor de import, care au fost solutionate pana la data selectiei. Astfel, deconturile cu compensare si restituire se ridica la 310,31 mil. de lei, din care 34,36 mil. de lei se compenseaza si 275,95 mil. de lei se restituie.

De asemenea, deconturile cu compensare integrala au un cuantum total de 61,29 mil. de lei. in cazul compensarilor totale sau partiale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar in cazul sumelor de restituit, care totalizeaza 275,95  mil. lei, plata efectiva a fost programata in doua transe, in 13 martie suma de 131,74 milioane lei si in 31 martie suma de 144,21 milioane lei.

Va reamintim ca luna trecuta ANAF a transmis un comunicat referitor la declaratia domnului Adrian Benta, consultant fiscal, cu privire la  modul de anulare a codului de TVA:

Procedura efectiva de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA se realizeaza in urma unei discutii fata in fata cu persoana impozabila, identificata cu risc fiscal. Aceste persoane sunt invitate la sediul organului fiscal, in vederea evaluarii intentiei si capacitatii de a desfasura activitati economice.

Inainte de luarea deciziei de respingere a solicitarii de inregistrare in scopuri de TVA sau a anularii acesteia, organul fiscal ii asigura persoanei impozabile analizate, posibilitatea de a-si exprima punctul de vedere cu privire la decizia ce va fi adoptata, potrivit prevederilor Codului de Procedura Fiscala.

In conformitate cu prevederile art. 316, alin (11), lit. h), in cadrul procedurii actuale referitoare la evaluarea intentiei si a capacitatii persoanei impozabile de a desfasura activitati economice in sfera de aplicare a TVA, aprobata prin OPANAF nr. 605/2017, sunt analizate informatiile si datele existente in bazele de date ale ANAF, precum si cele la care institutia are acces in baza protocoalelor de schimburi de informatii, incheiate cu alte institutii
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Rambursarea TVA in martie si modul de anulare a codului de TVA. Important pentru a nu pierde sumele de rambursat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016