Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Un deputat PDL vrea ca preturile la alimente sa fie afisate atat cu TVA de 24%, cat si cu TVA de 5%

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Mar. 2011
Tags: tva, alimente de baza, preturi, afisare

Senatul Romaniei a respins cererea presedintelui Basescu de reexaminare a legii care prevede TVA de 5% pentru alimentele de baza. Mingea este, acum, in terenul Camerei Deputatilor, care este for ...


Senatul Romaniei a respins cererea presedintelui Basescu de reexaminare a legii care prevede TVA de 5% pentru alimentele de baza. Mingea este, acum, in terenul Camerei Deputatilor, care este for decizional. In mod normal, respectiva cerere va avea castig de cauza la Camera, acolo unde Puterea are 20 de voturi in plus fata de Opozitie.

Totusi, se poate ca votul sa fie unul strans si la Camera, in conditiile in care chiar unii deputati din PDL par tentati sa sprijine reducerea TVA-ului. Primul care si-a facut publica pozitia a fost deputatul PDL de Prahova Andrei Sava.

Pentru asigurarea echilibrului intre interesele consumatorilor si eventualele pretentii la un profit mai mare al comerciantilor, Sava va depune un amendament in Camera Deputatilor prin care comerciantii vor fi obligati sa afiseze preturile la alimente atat in varianta cu TVA de 5%, cat si in varianta cu TVA de 24%. Masura ar urma sa fie aplicata pe o perioada determinata de 2 ani de zile.

„Comerciantii vor fi astfel obligati sa afiseze doua preturi pe fiecare produs, astfel incat consumatorii sa poata evalua daca noile preturi tin seama de masura de reducere a TVA-ului sau comerciantii au mentinut, de fapt, aceleasi preturi, crescandu-si peste noapte profitul. Reducerea TVA la alimentele de baza nu are niciun efect daca nu ne asiguram ca duce in final la diminuarea preturilor.

Prin masurile propuse de mine ne putem asigura ca aceasta reducere a TVA-ului la alimentele de baza vine realmente in sprijinul cetatenilor, mai ales a celor cu posibilitati materiale reduse, intr-o perioada in care cresterea inflatiei si spectrul unei crize alimentare la nivel mondial au determinat cresterea preturilor la aceste alimente. Sunt convins ca aceasta masura nu ii va afecta pe comerciantii de buna credinta, dar ii va ajuta, in schimb, pe romanii care ar trebui sa beneficieze de aceasta reducere de TVA.

Statul nu poate restrictiona cresterea preturilor de catre comercianti, dar ii poate ajuta pe oameni sa fie mai bine informati atunci cand aleg ce produse de stricta necesitate cumpara, in functie de preturile afisate. Consumul de alimente de baza nu ar trebui sa fie  un lux in Romania, mai ales avand in vedere nevoia de a ne procupa si de gradul de sanatate a populatiei”, a comunicat Andrei Sava.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Un deputat PDL vrea ca preturile la alimente sa fie afisate atat cu TVA de 24%, cat si cu TVA de 5%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016