Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Corectarea erorilor din documentele de plata se va putea face si in cazul in care un contribuabil a achitat o obligatie bugetara la un alt organ fiscal decat cel competent, anunta ANAF printr-un comunicat de presa.
Dispozitiile actului normativ mentionat va permite virarea sumelor respective catre organul fiscal competent, cu pastrarea datei platii initiale, astfel incat contribuabilul va beneficia de bonusurile acordate de autoritati, cum ar fi plata la jumatate din minimul legal al amenzii, cu conditia ca plata sa nu fi stins creantele datorate bugetului in care s-a incasat suma platita eronat cu exceptia cazului in care in evidenta fiscala debitorul inregistreaza sume platite in plus cel putin la nivelul platii eronate.
Instituia mentioneaza ca atunci cand creanta este administrata de organ fiscal diferit , cererea se depune de debitor la organul fiscal la care s-a creditat contul bugetar cu plata efectuata eronat.
Baza legala:
OG nr. 11/2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala si reglementarea unor masuri fiscale publicat in Monitorul Oficial nr. 832/31.08.2021.
Manual de politici contabile - Stick USB
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Sursa: ANAF
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Procedura de anulare a obligatiilor fiscale, introdusa prin Ordinul 5521/2024Noi masuri de restructurare a obligatiilor bugetare RESTANTE. Prorogare termene (Proiect de Ordin MFP)Sume suplimentare stabilite de inspectia fiscala. Anulare obligatii accesoriiAmnistie fiscala 2024: Cererile pot fi depuse pana pe 19 decembrie 2024Analiza zilei cu Irina Dumitrescu: Certificatul de atestare fiscala si Certificatul de OBLIGATII BUGETAREUltimele articole
Afirmatii eronate aparute in presa privind aplicarea OUG 107/2024. Care este pozitia ANAFTermenul pentru aplicarea facilitatilor stabilite prin OUG 107/2024, PRELUNGIT de Min. FinantelorBolos: Bonificatia de 3% acordata celor bun-platnici ar putea fi permanentaVeniturile obtinute din CHIRII sunt venituri impozabile. Ce obligatii fiscale au persoanele fiziceNoua modificare asupra procedurii de aplicare a amnistiei fiscale (Ordinul 6438/2024)Articole similare
Esalonare la plata conform OG 11/2021. Poate fi solicitata facilitatea pentru datoriile curente?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"