Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Formular nou privind masurile impuse de inspectia fiscala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 23 Dec. 2015 Exclusiv
Tags: inspectie fiscala, 1 ianuarie 2016, legea 207/2015, codul de procedura fiscala

In randurile de mai jos, regasiti cateva aspecte importante referitoare la noul Proiect de Ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea formularului "Dispozitie privind masurile stabilite de organele de inspectie fiscala".


In temeiul dispozitiilor art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, si avand in vedere prevederile art. 118 alin. (8) si ale art. 342 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabilul/platitorul are obligatia sa indeplineasca masurile prevazute in actul intocmit cu ocazia inspectiei fiscale, in termenele si conditiile stabilite de organul de inspectie fiscala.

Prin Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala sunt aduse urmatoarele modificari care au fost preluate in continutul "Dispozitiei privind masurile stabilite de organele de inspectie fiscala", dupa cum urmeaza:

- potrivit art. 46 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, "Dispozitia privind masurile stabilite de organele de inspectie fiscala" cuprinde mentiuni privind audierea contribuabilului/platitorului;
- au fost aduse clarificari privind data comunicarii, potrivit art. 47 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare;
- s-a actualizat baza legala din cadrul Dispozitiei privind masurile stabilite de organele de inspectie fiscala.

De asemenea, s-a mentionat in mod explicit posibilitatea organelor de inspectie fiscala de a intocmi Dispozitia privind masurile stabilite de organele de inspectie fiscala si pe perioada unei actiuni de inspectie fiscala/control. Pentru ducerea la indeplinire a masurilor dispuse de organul de inspectie fiscala conducatorul inspectiei fiscale competent poate decide suspendarea inspectiei fiscale numai daca aparitia acestei situatii impiedica finalizarea inspectiei fiscale.

In considerarea modificarilor aduse de Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost elaborat prezentul proiect de Ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea formularului "Dispozitie privind masurile stabilite de organele de inspectie fiscala", ale carui prevederi vor fi aplicabile pentru inspectiile fiscale incepute dupa data de 01 ianuarie 2016.
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Formular nou privind masurile impuse de inspectia fiscala":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016