Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea aduce la cunostinta contribuabililor care nu desfasoara activitate, dar care nu au comunicat la registrul comertului inactivitatea temporara, sau dupa caz la organul fiscal competent suspendarea activitatii, ca au obligatia depunerii declaratiilor fiscale.
Institutia reaminteste ca entitatile inregistrate in registrul comertului, pentru care exista inscrise mentiuni privind inactivitatea temporara, nu au obligatia depunerii declaratiilor fiscale pentru perioada in care se afla in inactivitate temporara, incepand cu data de 1 a lunii urmatoare inscrierii mentiunii privind inactivitatea temporara in registrul comertului.
Celelalte entitati, altele decat cele prevazute mai sus nu au obligatia depunerii declaratiilor fiscale, pentru perioada pentru care au solicitat suspendarea activitatii la organismele care le-au autorizat, incepand cu data de 1 a lunii urmatoare inscrierii mentiunii privind suspendarea activitatii in registrul contribuabililor.
Aplicarea prevederilor mentionate inceteaza la data reluarii activitatii sau la implinirea unui termen de 3 ani de la data inregistrarii in registrul comertului a mentiunii privind inactivitatea temporara sau a mentiunii privind suspendarea activitatii in registrul contribuabililor.
Obligatiile de declarare, aferente activitatii desfasurate anterior inregistrarii inactivitatii temporare/suspendarii, se mentin.
Pentru evitarea sanctiunilor sau impunerea din oficiu recomandam contribuabililor care nu desfasoara activitate si care nu au comunicat la registrul comertului inactivitatea temporara sau organului fiscal suspendarea activitatii sa se conformeze voluntar in privinta depunerii declaratiilor fiscale.
Baza legala: art. 101 alin. 41- 44 din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Sursa: ANAF
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Regimul de declarare derogatoriu. Cum procedam in cazul unei FIRME FARA ACTIVITATE?Articole similare
Declaratia 205 pentru zilieriCe declaratii fiscale si ce plati au termen in luna mai 2017? Lista completa ANAFImport bunuri. OBLIGATII DECLARATIVE. Regim TVARegimul fiscal aplicat veniturilor obtinute din valorificarea produselor agricoleCe declaratii depunem la 31 ianuarieUltimele articole
Venituri din alte surse. Ce OBLIGATII DECLARATIVE si de plata avetiVenituri din chirii in lei si euro. Ce OBLIGATII DECLARATIVE au persoanele fiziceANAF a publicat Ghidul asociatiilor, fundatiilor si federatiilor, persoane juridice de drept privat fara scop patrimonialDeclaratia Unica in 2024. Cum se calculeaza CAS si CASS in cazul veniturilor din mai multe surseSe poate face trecerea la impozit pe profit daca firmele indeplinesc criteriile microintreprinderilor?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"