Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Se apropie sarbatorile pascale si, cum e obiceiul, ne facem daruri unii altora. Printre cei care daruiesc, ar fi frumos sa se afle si angajatorii, cu atat mai mult cu cat, Codul fiscal le permite acestora sa acorde salariatilor si copiilor minori ai acestora cadouri scutite de taxe si deductibile in limita de 5% din fondul de salarii. Dar sa vedem in ce conditii, cadourile sunt scutite de taxele salariale.
In privinta impozitului pe venit, art. 76 alin. 4 lit. a) din Codul fiscal prevede ca nu sunt venituri impozabile, cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariatilor, cat si cele oferite in beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei.Astfel, angajatorul poate acorda cu ocazia Pastelui, neimpozabile, in limita de 150 de lei:
Tichete cadou;
Cadouri in bani;
Cadouri constand in bunuri.
De remarcat este faptul ca, intre tichetele cadou si cadourile in bani sau in natura nu exista nicio diferenta din punct de vedere fiscal, in sensul ca, si unele si altele sunt venituri neimpozabile daca sunt acordate cu ocazia Pastelui in limita de 150 de lei. In aceste conditii, devine inutila achizitionarea tichetelor cadou devreme ce angajatorul are la indemana posibilitatea mult mai usoara de acordare a cadourilor in bani sau in bunuri.
Incepand cu data de 01 ianuarie 2016, cadou acordate in limita sumei de 150 de lei ocazia Pastelui nu sunt venituri impozabile daca sunt acordate atat salariatilor cat si copiilor minori. Pana la aceasta data, numai cadourile acordate copiilor minori ai salariatilor reprezentau venituri neimpozabile.
Continuarea aici.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Ce tratament fiscal aplicam pentru cadourile de Pasti acordate salariatilor?":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Decontare servicii turistice pentru salariati. Implicatii fiscale (impozit pe profit, TVA)Cum se vor impozita cheltuielile sociale in 2016?Tichete cadou acordate salariatilor. Tratament fiscalTichete cadou 2020: Regimul fiscal al voucherelor acordate salariatilorTichete CADOU neacordate conform contractului de munca. ConsecinteUltimele articole
Tichete cadou. Situatii in care se pot acorda persoanelor care NU au calitatea de salariatFacilitati in constructii: Impozitarea cadourilor de pana la 150 lei acordate salariatilor cu diferite ocaziiTratamentul fiscal al cadourilor de Craciun acordate salariatilorAvantaje acordate salariatilor societatii partenere. Tratament fiscalUtilizare tichete cadou primite de la furnizori
Mai multe articole despre tichetele cadou
Articole similare
Impozitarea tichetelor cadou. Cum procedam din punct de vedere fiscal?Impozitarea tichetelor cadouCe trebuie sa stim daca acordam tichete cadou in 2014!Tichete cadou acordate salariatilor. Tratament fiscalTratamentul fiscal al cadourilor de Craciun acordate salariatilorUltimele articole
Ghid pentru firme: Regimul fiscal al tichetelor cadouCadouri in bani si produse acordate angajatilor. Tratament fiscal
Mai multe articole despre cadourile in bani

Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2021 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"