Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se modifica prevederile pentru transferul dosarului fiscal. Proiect ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 08 Dec. 2015 Exclusiv
Tags: transfer fiscal, domiciliul fiscal, codul de procedura fiscala, creantele fiscale

A fost publicat recent proiectul de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea procedurilor de inregistrare a domiciliului fiscal, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare.

Potrivit prevederilor art. 342 din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, formularele necesare si instructiunile de utilizare ale acestora privind administrarea creantelor fiscale de catre organul fiscal central, precum si orice norme sau instructiuni necesare aplicarii unitare a Codului de procedura fiscala, se aproba prin ordin al presedintelui AGentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Potrivit noilor prevederi ale Codului de procedura fiscala, procedurile prin care se stabileste fluxul operatiunilor realizate la transferul dosarului fiscal de la vechiul la noul domiciliu fiscal al contribuabililor se realizeaza conform art. 32 "Inregistrarea/modificarea domiciliului fiscal".

Totodata, conform art. 36 alin. (1) din Codul de procedura fiscala, in cazul in care se schimba domiciliul fiscal, potrivit legii, competenta teritoriala trece la noul organ fiscal central de la data schimbarii domiciliului fiscal.

In prezent, procedura de schimbare a domiciliului fiscal, atat in cazul comerciantilor al caror domiciliu fiscal coincide cu sediul social, cat si in cazul contribuabililor care nu au calitatea de comerciant este aprobata prin Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 419/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.

De asemenea, procedura de modificare din oficiu a domiciliului fiscal al contribuabilului este aprobata prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 526/2004.

Avand in vedere cele mentionate, este necesara emiterea unui ordin al presedintelui Agetiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea procedurilor de inregistrare a domiciliului fiscal al contribuabililor.

Astfel, prin prezentul proiect de ordin se propun urmatoarele:

a) adaptarea la noile prevederi legale a procedurii de inregistrare a domiciliului fiscal al contribuabililor, la solicitarea acestora sau, din oficiu, de catre organul fiscal central;


b) aprobarea procedurii de inregistrare a domiciliului fiscal in cazul contribuabililor persoane fizice care detin cod numeric personal;
c) actualizarea continutului formularelor utilizate pentru inregistrarea domiciliului fiscal al contribuabililor, la solicitarea acestora sau, din oficiu, potrivit noilor prevederi legale.

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se modifica prevederile pentru transferul dosarului fiscal. Proiect ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016