Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Plata obligatiilor fiscale. Conditii de valabilitate a facilitatilor (OUG 99/2020)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Aug. 2020 Exclusiv
Tags: oug 99/2020, obligatii fiscale, conditii de valabilitate a facilitatilor

Avand in vedere prevederile OUG 99/2020, in ce conditii se poate accesa restructurarea cf. OG 6/2019 pentru o societate care are in derulare o esalonare la plata, dar si restante la plata ratelor si a debitelor curente de esalonare de 3 luni?

Se poate ca o societate care indeplineste conditiile de pierdere a esalonarii (cf.art.194 alin. (1) din Codul de procedura Fiscala) sa acceseze restructurarea cf.OG6/2019? OG6/2019 modificata in februarie 2020 spune ca pot accesa restructurarea si societatile care pierd esalonarea la plata insa, se mai poate pierde esalonarea la plata pana in 30 sept.2020 cand este termenul de depunere a notificarii?
 
Raspunsul consultantului fiscal Justinian Cucu:
 
Prevederile OUG nr. 99/2020 realizeaza prin intermediul art. VI modificarea art. III din OUG nr. 90/2020 pentru modificarea OG nr. 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale, determinand, in succesiune, prorogarea termenului prevazut la art. XIII alin. (1) din OUG nr. 48/2020 privind unele masuri financiar-fiscale, pana la data de 25 octombrie 2020 inclusiv.
 
Aceste modificari in cascada vizeaza in fapt derogarea de la dispozitiile art. 194 alin. (1), art. 195 alin. (10) si art. 200 alin. (2) din Codul de procedura fiscala, in sensul suspendarii conditiilor de mentinere a valabilitatii esalonarilor la plata pana la implinirea termenului de 25 octombrie.
 
Pentru analiza de detaliu a modului in care ulterior expirarii acestui termen urmeaza a fi indeplinite conditiile pentru esalonare urmeaza a fi avute in vedere si termenele prevazute la Art. XIII alin. (2) din OUG nr. 48/2020, insa la aceasta niciunul dintre termenul nu este implinit, ca urmare a prorogarii realizate prin OUG nr. 99/2020.
 
Sub aspectul accesului societatii la procedura de restructurare reglementata de OG nr. 6/2019 subliniem ca sunt nemodificate dispozitiile restrictive prevazute la art. 2 alin. (1) din acest act normativ care impun indeplinirea conditiilor cumulative enumerate la lit. a) – f), printre care, la lit. a) se situeaza aceea de a nu indeplini conditiile pentru a beneficia de esalonarea la plata reglementata de Codul de procedura fiscala.
 
In concluzie, indeplinirea conditiilor pentru mentinerea esalonarii ca urmare a dispozitiilor legale de prorogare a termenelor de care este conditionata valabilitatea va pune societatea in imposibilitatea accesarii masurilor de restructurare prevazute la Capitolul 1 din OG nr. 6/2019, ramanandu-i accesibile celelalte facilitati fiscale reprezentate de esalonarea la plata si scutirile aplicabile obligatiilor accesorii ca urmare a extinderii perioadei in care conditiile de valabilitate pot fi indeplinite.
 
Raportand termenul de 30 septembrie prevazut la art. 3 alin. (1) din OG nr. 6/2019 pentru depunerea notificarii privind intentia de restructurare a obligatiilor bugetare la organul fiscal la cel de 25 octombrie instituit de prin actele normative mentionate mai sus, consideram ca societatea nu se poate plasa in situatia de a nu mai avea valabila esalonarea.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Plata obligatiilor fiscale. Conditii de valabilitate a facilitatilor (OUG 99/2020)":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016