keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Paradoxal, Romania aplica cele mai reduse fiscalitati pentru cei cu venituri mari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Iun. 2011
Tags: fiscalitati reduse, contribuabili, impozite, reducerea somajului, impozit venituri mari

Un studiu recent efectuat de UHY (reteaua internationala de contabilitate si consultanta) arata ca tara noastra se afla in topul statelor cu cele mai reduse fiscalitati pentru contribuabilii cu ...

Un studiu recent efectuat de UHY (reteaua internationala de contabilitate si consultanta) arata ca tara noastra se afla in topul statelor cu cele mai reduse fiscalitati pentru contribuabilii cu venituri mari.

Mai concret, Romania se situeaza in acest top pe pozitia 17 dintr-un total de 20 de tari clasificate in functie de ponderea impozitelor si a asigurarilor sociale din salariile cetatenilor. In urma raportului efectuat, s-a constatat ca tara noastra aplica impozite mari celor cu venituri mici si invers. In mod firesc, impozitele reduse aplicate in cazul celor care au venituri mici ajuta la stimularea activitatii si contribuie la reducerea somajului.

Studiul UHY a considerat ca fiind angajati cu venituri mari cei care castiga 200.000 USD pe an, in vreme ce angajatii cu venituri reduse au fost incadrati la veniturile de doar 25.000 USD pe an. Aceste calcule s-au bazat pe segmentul de populatie reprezentat de contribuabiliii necasatoriti si fara copii.

In topul acestor tari, doar Egipt, Rusia si Dubai aplica un impozit mai mic celor cu venituri mari decat Romania. Dubai reuseste chiar sa depaseasca aceste pozitii prin faptul ca nu impoziteaza deloc veniturile.

Chiar daca la nivel local, Romania aplica un impozit relativ redus celor cu venituri mari, reuseste totusi sa se situeze in topul tarilor cu cel mai mare impozit aplicat celor cu venituri reduse. Astfel, un cetatean roman care are venituri obtinute in tara de 25.000 USD pe an va plati cu 6.402 USD mai mult pentru impozitele si asigurarile sociale anuale decat o persoana cu acelasi venit din Irlanda.

Camelia Dobre, membru UHY, considera ca aceasta fiscalitate relativ redusa care se aplica in Romania celor care au venituri foarte mari a determinat cresterea competivitatii economice si atragerea investitorilor importanti de pe piata, amintind ca acestia din urma tin intotdeauna cont de sistemul de impozitare atunci cand aleg sa deschida o noua afacere.

Acelasi studiu arata ca, in cazul celor cu venituri mari (aproximativ 200.000 USD/an), diferenta dintre suma aferenta impozitului in tara cu fiscalitatea cea mai ridicata (Italia) si tara cu fiscalitatea cea mai redusa (Rusia) este de 65.811 USD, insemnand ca o persoana care castiga 200.000 USD pe an in Italia va trebui sa plateasca de trei ori mai mult pentru impozit si asigurari sociale decat persoana din Rusia care obtine acelasi venit.

Referitor la cei cu venituri mici, studiul arata ca diferenta dintre suma aferenta impozitului in tara cu fiscalitatea cea mai ridicata (Romania) si tara in care se inregistreaza fiscalitatea cea mai redusa (Irlanda) este de 6.402 USD. Acest fapt face ca persoana care obtine 25.000 USD anual in Romania va fi nevoita sa plateasca de pana la sapte ori mai mult pentru impozit si asigurari sociale decat persoana cu acelasi venit din Irlanda.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016