Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firmele mici si mijlocii joaca un rol important pentru rezolvarea unor probleme actuale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Iul. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, imm-urile, firme mici, cartea alba, multinationale, reducerea somajului

IMM-urile par sa fie solutia pentru unele probleme care continua sa fie cap de lista in programul unor ministere.


Astfel, potrivit ministrului Muncii, Mariana Campeanu, firmele mici si mijlocii reprezinta solutia pentru reducerea somajului in randul tinerilor, o problema din ce in ce mai grava in Romania, in conditiile in care multinationalele angajeaza doar tinerii foarte bine pregatiti:

"O problema din ce in ce mai grava este somajul in randul tinerilor. O solutie pentru aceasta problema o reprezinta IMM-urile, care pot asigura locuri de munca pentru toti tinerii care vor sa munceasca in aceasta tara. Multinationalele angajeaza in general doar varfurile".

Ea a aratat ca sunt anumite zone unde somajul in randul tinerilor ajunge la 25%. De asemenea, a  precizat ca exista in prezent o serie de programe nationale sau finantate din fonduri externe prin care firmele sunt incurajate sa angajeze tineri:

"Banca Europeana pentru Investitii a hotarat sa ajute toti intreprinzatorii din IMM-uri cu facilitati pentru angajarea tinerilor. Bugetul alocat pentru acest program este de 6 miliarde de euro. Trebuie sa vedem cum incasam acesti bani in 2014 pentru ca va fi o concurenta foarte mare pentru atragerea fondurilor".

Potrivit datelor publicate in Cartea Alba a IMM-urilor, firmele mici si mijlocii au angajat anul trecut in medie 1,13 persoane, iar raportat la numarul mediu de angajati personalul angajat a crescut cu 3,2% fata de 2011. Majoritatea IMM-urilor au angajat mai putin de cinci persoane, 3,51% au incadrat in munca intre 5 si 10 angajati si doar 0,27% au angajat peste 20 de persoane.

Sursa: Mediafax


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firmele mici si mijlocii joaca un rol important pentru rezolvarea unor probleme actuale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Investitorii cer reducerea TVA. Au si argumente
Mai multe articole despre Cartea Alba
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016