Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Jianu anunta contabilitate simplificata pentru circa 600.000 de operatori economici

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Nov. 2014 Exclusiv
Tags: contabilitate simplificata, proiect, ordonanta de urgenta, ianuarie 2015, firme mici, microintreprinderi

Incepand cu ianuarie 2015, aproximativ 600.000 operatori economici ar urma sa beneficieze de un sistem simplificat de contabilitate. Aceste propuneri sunt incluse in proiectul de modificare a Legii Contabilitatii. Aceste declaratii au fost facute, potrivit Mediafax, de catre Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, in cadrul conferintei MEDIAFAX Talks about SMEs.


"In aceasta perioada se regandeste Legea contabilitatii. Contabilitatea in partida simpla se extinde. Daca pana acum era pentru IMM-uri care aveau afaceri de maxim 35.000 de euro, sistemul se va extinde pana la maxim 700.000 de euro. Sunt aproape 600.000 de operatori (60% din totalul operatorilor economici inregistrati, n.r.) care vor beneficia de acest tip de abordare. Acest lucru se va introduce de la 1 ianuarie 2015", a spus Jianu, citat de Mediafax.

Recent a fost lansat un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii contabilitatii, informeaza sursa, unul dintre motivele invocate fiind sistemul simplificat de contabilitate aplicabil din 2011, care nu isi mai gaseste corespondent in cadrul contabil comunitar.

Acest proiect prevede abrogarea dispozitiilor potrivit carora, firmele care in exercitiul financiar precedent au inregistrat cifra de afaceri neta sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro si totalul activelor sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro pot opta pentru un sistem simplificat de contabilitate.

Totodata, prin acest proiect, sunt definite firmele care ar putea utliza noul sistem de raportare si sunt astfel clasificate in trei categorii: microentitati (microintreprinderi), entitati mici si entitati mijlocii si mari.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Jianu anunta contabilitate simplificata pentru circa 600.000 de operatori economici":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016