Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Analiza consultant: Reducerea normelor de venit pentru activitati agricole pentru pierderile inregistrate ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 30 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: legea 54/2015, pierderi, constatarea pierderilor, pierderea, norma de venit

Conform art. 73 din Codul fiscal, venitul dintr-o activitate agricola se stabileste pe baza de norme de venit. In cazul contribuabililor care realizeaza venituri din desfasurarea a doua sau mai multe activitati agricole pentru care venitul se determina pe baza de norma de venit, organul fiscal competent stabileste venitul anual prin insumarea veniturilor corespunzatoare fiecarei activitati.


In MO nr. 198 din 25 martie 2015 a fost publicata Legea 54/2015 pentru completarea art. 73 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Prin aceasta au fost introduse prevederi privind Reducerea normelor de venit pentru activitati agricole pentru pierderile inregistrate ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile.

Conform acestora, in cadrul anului fiscal curent pentru veniturile realizate de persoanele fizice, individual sau intr-o forma de asociere, in cazul in care s-au inregistrat pierderi ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale precum inghetul, grindina, poleiul, inundatiile, ploaia abundenta, seceta, precum si a celor produse de animalele salbatice, care afecteaza peste 30% din suprafetele destinate productiei agricole vegetale/animale detinute, norma de venit se reduce proportional cu pierderea respectiva.

Constatarea pagubelor si evaluarea pierderilor se face la cererea persoanelor fizice/asocierilor fara personalitate juridica, care desfasoara activitati agricole pentru care venitul anual se stabileste pe baza de norme de venit de o comisie numita prin ordin al prefectului judetului/municipiului Bucuresti, la propunerea directorului executiv al directiei agricole judetene/municipiului Bucuresti, comisie formata pe plan local dintr-un reprezentant al primariei, un specialist al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, un reprezentant al directiei agricole judetene/municipiului Bucuresti si un reprezentant al directiei generale regionale a finantelor publice din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Procedura de aplicare a acestor prevederil urmeaza sa se stabileasca prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala cu avizul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Autor: Irina Dumitrescu
Economist
Experienta:
- 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale
Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Analiza consultant: Reducerea normelor de venit pentru activitati agricole pentru pierderile inregistrate ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016