Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 12 Mai. 2015 Exclusiv
Regasiti mai jos scrisoarea deschisa catre Primul Ministru Victor Viorel Ponta, adresata de catre Confederatia Nationala a Patronatelor din Romania.
Stimate Domnule Prim Ministru,
In calitate de Primvicepresedinte al Confederatiei Nationale a Patronatelor din Romania doresc sa supun atentiei dv trei subiecte al caror impact asupra mediului de afaceri poate afecta grav eforturile pe care le face Guvernul pentru a crea bazele unei economii sanatoase si benefice pentru toti participantii la circuitul economic. Acestea sunt:
1.Abuzuri ANAF
2.Explicatii fanteziste ale conducatorilor ANAF
3.Probleme grave de transparenta decizionala
Abuzuri ANAF
Inca din luna septembrie a anului 2014 v-am informat in cadrul unei sedinte de dialog social asupra aparitiei unor documente elaborate de ANAF ca metodologii interne care prezentau grave indemnuri la ABUZ IN SERVICIU tratand orice administrator sau antreprenor ca fiind interesat doar sa diminueze taxele - respectiv sa fure. Aceasta lipsa de respect fata de contribuabil era dublata de o exprimare confuza si de eliminarea din indrumarul de control a unei prevederi importante a legii - respectiv EXCEPTAREA de la retratarea ca SALARIATI a PROFESIILOR LIBERE.
Mi-ati spus ca se va rezolva, la sedinta fiind prezenta si doamna ministru Ioana Petrescu, ce parea ca a inteles speta. Am revenit de mai multe ori, deoarece vestile din piata erau ca ANAF retrateaza ilegal prestatori de servicii , calculand penalitati enorme pentru ultimii 5 ani.
S-au trimis Guvernului luari de pozitie din partea mai multor ONG-uri patronale, iar in data de 3 noiembrie 2014 Domnul Emilian Radu, presedintele Uniunii Profesiilor Liberale din Romania a avut cu Dl Presedinte Diaconu o discutie cu tema: Interpretarea abuziva a Normelor Metodologice de aplicare a pct 22, art.7 din codul fiscal, publicata pe site-ul UPLR. Aceasta discutie ar fi trebuit sa fie suficienta si lamuritoare pentru eliminarea abuzurilor, dar nu s-a intamplat asa. Spre uimirea Caselor de Avocatura importante din Romania si a marilor firme de consultanta internationale , a fiscalistilor recunoscuti, cu totii beneficiari de servicii ale profesiilor liberale ce ar putea fi reconsiderate dupa "criteriile" ANAF , scrisorile, expunerile tematice, memoriile, explicatiile logice au ramas fara nici un rezultat.

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Cartea Verde a PFA Contabilitatea si obligatiile fiscale 2023
ANAF a continuat sa trimita in teritoriu "liste de societati" dupa care sa fie facute controale pe aceasta tema. Cererea noastea de a afla criteriile "de risc" abordate a ramas fara raspuns. Cerem transparenta totala ANAF cu privire la aceste criterii, altfel institutia de control poate deveni usor un instrument anticoncurential! Consideram Agentia Nationala de Administrare Fiscala ca fiind o institutie de indrumare si verificare - iar nu o institutie represiva la adresa antreprenorilor romani.
Explicatii fanteziste ANAF pe cazuistica din Jersey Island!
Unul din memoriile adresate dumneavoastra de catre o importanta societate pe actiuni romaneasca , membra a Confederatiei, a primit un raspuns nu de la dumneavoastra, ci de la insasi persoana reclamata, respectiv Domnul Presedinte Diaconu. Dansul si-a argumentat represaliile la adresa profesionistilor cu cateva cuvinte legate de "dependenta" , de "continutul economic" ( in lege sunt cu un rand mai sus fata de exceptarea profesiilor libere - si oricum nu e cazul ) dand ca argument cauza Paul Newey versus Comisia de Taxe a Majestatii Sale! Citind cazul mentionat de dansul am descoperit ca este vorba de un evazionist britanic cu firma la o casuta postala din paradisul fiscal Jersey Island care a fost pus sa plateasca 10 milioane de lire sterline TVA deoarece nu a putut demonstra ca acea casuta postala putea presta serviciile!
Recomandam autoritatilor noastre sa utilizeze cu prioritate hotararile Justitiei romane, care a incheiat deja cu decizii definitive 3 cazuri de abuzuri impotriva profesiilor libere, unul fiind publicat in martie 2015 in Monitorul Oficial. V-am informat imediat despre acest document , fapt ce ar fi trebuit sa va convinga sa interveniti pentru stoparea altor actiuni similare unde no,i contribuabilii, trebuie sa platim daunele produse de imputarile fara baza facute de ANAF. Dimpotriva, dupa aceasta data calculele de impunere au devenit complet fara noima, folosindu-se un program de calculator care nu stim ce are la baza, dar stim ca nu scade impozitele legale deja platite, impozitand veniturile totale inca o data, cu toate penalitatile si dobanzile , plus recalculari specifice unui contract de munca, cu dobanzi si penalitati ce depasesc orice imaginatie!
Cititi aici continuarea scrisorii deschise inaintate de catre Confederatia Nationala a Patronatelor din Romania.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Anca Vlad: Scrisoare deschisa catre premier - referitoare la unele abuzuri ale ANAF":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Articole similare
Romania a fost reclamata la CE pentru incalcarea Directivei TVA
Mai multe articole despre scrisoare deschisa
Articole similare
Abuz de piata la nivel UE. Masurile pe care le ia Comisia Europeana pentru integritatea pieteiGarda Financiara a incasat in avans TVA in valoare de peste 250.000 de euroRecomandari esentiale privind controlul antifrauda si inspectia fiscalaComisia Europeana: Taxa pe tranzactiile financiare in cadrul cooperarii consolidateSfatul Comisiei pentru a asigura accesul statelor membre efectiv la justitieUltimele articole
Protejati-va eficient impotriva sanctiunilor INJUSTE dispuse de ANAF! Hotarari CJUE si ICCJ care sunt in avantajul dumneavoastraMin. Economiei ar putea elimina foaia de parcurs si deductibilitatea limitata de 50% a combustibilului pentru autoturismeContribuabilii care nu au achizitionat inca Registrul Unic de Control vor fi scutiti de amenziMinisterul Economiei propune 27 de masuri noi pentru debirocratizarea firmelor. Vor fi eliminate mai multe obligatiiATENTIE! Ministrul Muncii anunta controale la firmele care solicita somaj tehnic!
Mai multe articole despre abuzuri
Articole similare
Comunicat ANAF referitor la noua procedura de inregistrare in scop de TVACe regim TVA aplicam pentru dobanzi imprumut catre o persoana afiliata nerezidentaPrincipalele modificari aduse felului in care va functiona Loteria Fiscala. Prima extragere: 13 aprilie!Ce metode au la dispozitie contribuabilii pentru a depune, solicita sau elibera documente fiscale onlineANAF anunta schimbarea unor formulare fiscaleUltimele articole
Modificari aduse de Ordinul MF nr. 1415/2023 privind incadrarea in activitatea de creare de programe pentru calculatorReminder ANAF! 9 declaratii fiscale importante au ca termen limita de depunere data de 26 iunie 2023Modele de politici contabile. Elimina riscul erorilor fiscal-contabileD101 si D100 au ca termen limita de depunere data de 26 iunie 2023Legea 125/2023. Cum a fost completata legea privind evaziunea fiscala din domeniul TVA
Mai multe articole despre ANAF
Articole similare
Baciu (CSDR): Salariile reduse ar putea fi majorate cu 10 la suta din 2011Care au fost singurele taxe convenite cu FMIReforma propusa de Dacian Ciolos: Posibila modificare a impozitului pe proprietatePlafonul pentru incadrarea firmelor la sistemul microintreprinderilor ramane la 1.000.000 euroANPC a transmis FMI ca isi mentine pozitia privind aplicarea OUG 50 la creditele in derulareUltimele articole
Tichete de masa 2023: Valoarea lor ar putea ajunge la 40 lei de la 1 iulieFactura electronica RO e-Factura: administrarea, functionarea si implementarea sistemului in 2021Florin Citu: Pregatim revenirea Romaniei la normalitate incepand cu 1 iunie 2021Claudiu Nasui: Masura 3 de ajutor de stat nu isi atinge scopul pentru care a fost creataGuvernul majoreaza alocatiile! Sumele ar putea creste cu pana la 20%. Iata ce a declarat Florin Citu
Mai multe articole despre premierul
Articole similare
Premierul anunta ca in 2015 nu se vor majora taxeleDiscutii pe tema Codului fiscal intre Iohannis si PontaCe crede Radu Merica despre birocratia si obiceiurile de afaceri din RomaniaFMI-ul nu vede cu ochi buni reducerea TVAFirmele vor putea construi fara cadastruUltimele articole
Guvernul Orban respinge proiectul privind reducerea TVA la 16%. Iata forma adoptata de Senat!ANAF ar putea schimba Declaratia 088 din nou. De data aceasta, din alte motiveDoua sectoare vor beneficia de TVA redus si salarii mai mari. Guvernul isi mentine pozitiaPremierul a anuntat ca va fi aprobata o noua rectificare bugetara pozitivaReducerea impozitului pe dividende s-ar putea aplica de la 1 ianuarie 2016
Mai multe articole despre Victor Ponta

Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"