Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romania a fost reclamata la CE pentru incalcarea Directivei TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Mar. 2011
Tags: directiva tva, infrigement, reclamatie, comisia europeana

ALB Romania va solicita Comisiei Europene initierea procedurii de infrigement pentru incalcarea Directivei TVA, in conditiile in care firmele de leasing, la rezilierea contractelor, trebuie sa achite ...


ALB Romania va solicita Comisiei Europene initierea procedurii de infrigement pentru incalcarea Directivei TVA, in conditiile in care firmele de leasing, la rezilierea contractelor, trebuie sa achite TVA pentru suma ramasa de platit din valoarea bunului respectiv, desi nu a intrat in posesia acestuia, a scris Newsin.

"Conform normelor metodologice la Codul Fiscal (publicate la 1 martie, n.r.), la 30 de zile dupa ce s-a informat rezilierea contractului catre utilizator, daca bunul nu a fost reposedat, Ministerul Finantelor considera ca bunul intra in properietatea economica a finantatorului si este lipsa din gestiunea finantatorului", a declarat secretarul general al Asociatiei Societatilor Financiare - ALB Romania, Adriana Ahciarliu, care a adaugat ca, la momentul rezilierii contractului de leasing financiar, societatea de leasing nu mai genereaza facturi si, prin urmare, nu poate datora TVA pe un serviciu pe care nu il presteaza.

"TVA-ul aferent bunului a fost achitat integral la momentul achizitiei. Norma contrazice legea fiscala si imprumuta ilegal statul cu o taxa necuvenita", a adaugat secretarul general al ALB Romania.

Potrivit sursei citate, intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, ALB Romania mentioneaza ca "textul normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal nu ia in considerare angajamentul asumat in baza legii transparentei prin procesul verbal al Comisiei de Dialog Social (CDS) din 17 februarie 2011 de a analiza solicitarea ALB, cu mentiunea reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice (MFP) in cadrul CDS ca decizia nu este de competenta MFP, ci a Ministerului Justitiei si a Ministerului Administratiei si Internelor".

 "Publicarea textului Normelor metodologice in forma actuala, cu aplicarea unui tratament al TVA discriminatoriu pentru societatile de leasing financiar, va induce o intarziere semnificativa a relansarii economice a Romaniei, va induce un risc suplimentar politic si fiscal si, implicit, o scadere a fluxului de capital strain in Romania, cu implicatii directe asupra capacitatii Romaniei de acoperire a deficitului intern si extern", s-a mai scris in scrisoarea adresata ministrului Finantelor.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romania a fost reclamata la CE pentru incalcarea Directivei TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016