Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Formular de participare la fondurile de pensii private

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Oct. 2011
Tags: fondurii de pensii, pensii private

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat astazi, 18 octombrie a.c., Norma pentru modificarea si completarea Normei nr. 22/2009 privind aderarea si evidenta participantilor la fondurile de pensii administrate privat.

Necesitatea modificarii cadrului legislativ secundar, respectiv a Normei nr. 22/2009, a fost determinata de aparitia unor noi prevederi referitoare la functionarea sistemului public de pensii. Acestea au aparut in urma intrarii in vigoare a Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare si abrogarii Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Actul normativ cu modificarile si completarile efectuate reglementeaza dobandirea si incetarea calitatii de participant la un fond de pensii administrat privat, dar si modalitatile prin care se realizeaza aderarea, validarea si repartizarea aleatorie a participantilor la un fond de pensii administrat privat. Noul act normativ raspunde necesitatilor de administrare corecta, clara si transparenta a fondurilor de pensii administrate privat.

Una dintre noutatile aduse de aceasta norma este obligativitatea fiecarui administrator de a verifica, prin orice mijloace care pot fi probate ulterior, corectitudinea intocmirii Actului individual de aderare si realitatea manifestarii de vointa a persoanei eligibile, prevedere ce nu este consemnata in forma initiala a acestui document. Continutul Actului individual de aderare va corespunde necesitatii de informare minima a participantului cu drepturile si obligatiile acestuia ce decurg ca urmare a aderarii la un fond de pensii administrat privat.

O alta completare adusa de noul act normativ vizeaza cazurile de incetare a calitatii de participant. Astfel, au fost identificate doua situatii noi:
- lipsa viramentelor in contul colector al fondului de pensii administrat privat, aferente participantului care a implinit minimum 3 ani de la data inscrierii in Registrul participantilor, respectiv data aderarii la fondul de pensii;
- decizia administratorului in baza constatarii incalcarii art. 116, alin. (2) litera b) din Legea 411/2004[1], ca urmare a reclamatiei participantului.

Totodata au fost reformulate obligatiile de raportare ale administratorilor si Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP) referitor la cererile participantilor/beneficiarilor privind plata activului personal net in caz de invaliditate, deces sau pensionarea pentru limita de varsta in sistemul public de pensii.

Noul act normativ va intra in vigoare la 01 ianuarie 2012.

Norma pentru modificarea si completarea Normei nr. 22/2009 privind aderarea si evidenta participantilor la fondurile de pensii administrate privat, elaborata in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare va fi transmisa spre publicare in Monitorul Oficial si va fi disponibila pe site-ul www.csspp.ro, la rubrica Legislatie, la data publicarii ei.

***
Toate celelalte decizii ale CSSPP adoptate in sedinta de astazi, 18 octombrie 2011 vor fi publicate si detaliate in Buletinul Lunar al CSSPP, din 15 noiembrie a.c.

[1] Alin. (2) Agentul de marketing are urmatoarele atributii: (...) b) obtine acordul de aderare a participantului la fondul de pensii.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Formular de participare la fondurile de pensii private":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016