Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Comisia de Buget, Finante, Banci din Camera Deputatilor a aprobat, luni, reintroducerea impozitului pe venit de trei la suta pentru microintreprinderi. Din cauza lipsei cvorumului, nu s-a putut ...
Comisia de Buget, Finante, Banci din Camera Deputatilor a aprobat, luni, reintroducerea impozitului pe venit de trei la suta pentru microintreprinderi. Din cauza lipsei cvorumului, nu s-a putut elabora un raport al proiectului legislativ, aceasta urmand sa fie aprobat in sedinta urmatoare a Comisiei. De asemenea, s-a aprobat ca termenele pentru plata penalitatilor obligatiilor fiscale de microintreprinderi sa fie extinse de la 30 de zile, la 90 de zile, pentru plata penalitatilor de 5%, iar de la 90 de zile la 180 de zile pentru penalitatile de 15%.
Nivelul dobanzii pentru intarzierile la plata a fost stabilit la 0,03 % pe zi. Tot luni, in cadrul Comisiei de Buget, Finante, Banci din Camera Deputatilor a fost abrogat impozitul minim platit de microintreprinderi.
Renuntarea la impozitul minim a fost mentionata si de premierul Emil Boc, in urma cu cateva luni. "Se elimina impozitul minim incepand cu aceasta toamna. Am apreciat si am spus de mult ca acest impozit minim si-a produs efectul pe care l-am dorit si in aceasta toamna va fi eliminat", a declarat Boc, citat de hotnews.ro. Masura ar putea intra in vigoare de la 1 octombrie sau de la 1 noiembrie, au precizat sursele oficiale.

Manual de politici contabile - Stick USB

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Impozitul minim a fost introdus la 1 mai 2009, fiind cuprins intre 2.200 lei pe an (echivalentul a 500 de euro), pentru firmele cu venituri totale de pana la 52.000 lei, si 43.000 lei (aproximativ 10.000 euro), pentru societatile cu venituri de peste 129 milioane lei.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Pana cand poti depune Declaratia 010Reminder! Pe 25 mai 2023 se implineste termenul limita pentru depunerea Declaratiei UniceMod de calcul sume redirectionate prin formularul 177Datoreaza firmele IMPOZIT PE VENIT pentru hrana acordata angajatilor sai?Microintreprinderi in 2023: Ce cota de impozitare aplica firmele, in functie de data angajarii salariatilorUltimele articole
Impozitul pe venit. Conditii pentru acordarea scutirii impozitului Impozit venituri din pensii. MODIFICARI importante aduse de OUG 11/2025Impozit pe profit. 4 exemple utile pentru calcularea impozitului si recuperarea pierderilor fiscalePFA inregistrat in 2025. Va mai depune Declaratia Unica?Cum se face impozitarea veniturilor din dividende distribuite DUPA data de 1 ianuarie 2025
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"