Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reatentionare privind dezinformarea opiniei publice in legatura cu declaratia de patrimoniu

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Sep. 2013 Exclusiv
Tags: formulare impozite, declaratia de patrimoniu, declaratie de avere, evaziune fiscala

In ciuda faptului ca in data de 27.08.2013 Ministerul Finantelor Publice (MFP) a transmis un comunicat de presa in care a a precizat faptul ca declaratia de patrimoniu si venituri NU trebuie depusa de toti romanii, o parte din mass-media continua sa dezinformeze opinia publica sustinand ca toti romanii vor trebui sa depuna declaratii de avere incepand cu 2014, ca urmare a unui proiect de ordin de ministru publicat pe site-ul MFP, in data de 26.08.2013.



Avand in vedere faptul ca rolul mass-media este acela de a informa corect opinia publica, MFP revine si face urmatoarele precizari:

- declaratia de patrimoniu si venituri vizeaza DOAR acele persoane fizice care in urma unor verificari documentare prealabile amanuntite a tuturor informatiilor detinute si obtinute de ANAF referitoare la veniturile declarate de acestea comparativ cu acumularile lor patrimoniale urmeaza sa fie supuse unei verificari fiscale efective pentru ca prezinta un risc semnificativ de nedeclarare a veniturilor realizate, fiind suspectate de evaziune fiscala;

- depunerea acestei declaratii de patrimoniu si venituri nu se va face de catre toate persoanele fizice si nici macar de catre toate persoanele fizice independente supuse inspectiei fiscale obisnuite ci numai de catre acele persoane fizice care, in urma verificarilor prealabile prezinta discrepante majore intre acumularile de avere si veniturile declarate si intra in procedura de verificare fiscala

De asemenea, atragem atentia asupra faptului ca depunerea declaratiei se face numai la cererea organului fiscal, potrivit art.109^1, alin. (5^1):

(5^1) Persoana supusa verificarii are obligatia de a depune o declaratie de patrimoniu si venituri la solicitarea organului fiscal.

Subliniem faptul ca reglementarea verificarii fiscale a persoanelor fizice, bazata pe metodele indirecte de control, s-a realizat inca din 2010, prin OUG nr.117.

Totodata, atragem atentia asupra faptului ca procedura de aplicare a metodelor indirecte de control si a selectarii persoanelor supuse controlului pe baza analizei de risc, a fost aprobata in 2011 prin HG nr.248 si, respectiv, HG nr.773

Proiectul de ordin la care se face referire nu face decat sa defineasca continutul si modelul propriu zis al declaratiei de patrimoniu, conform art.109^1, alin.5^2 deja existent in Codul de Procedura Fiscala:

(5^2) Elementele de patrimoniu si de venituri ce trebuie declarate de persoana supusa verificarii, precum si modelul declaratiei se stabilesc prin ordin al ministrului finantelor publice.

Aprobarea modelului si continutului declaratiei de patrimoniu este o masura care completeaza ansamblul de actiuni pe care Ministerul de Finante le desfasoara in prezent in vederea combaterii si diminuarii evaziunii fiscale.

Sursa: MFP



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reatentionare privind dezinformarea opiniei publice in legatura cu declaratia de patrimoniu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016