Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Isarescu vrea lege despre aderarea la euro in 2019

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: guvernatorul bnr, adoptarea monedei euro, aderarea la euro, lege, 1 ianuarie 2019

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a declarat recent ca, in opinia sa, tara noastra nu indeplineste inca la acest moment criteriile cerute de Uniune astfel incat sa fie posibila aderarea la euro. Mai mult, acesta vine cu propunerea de intocmire a unei legi care sa trateze distinct acest aspect.

Mai exact, guvernatorul Mugur Isarescu a declarat ca tinta convenita politic, pentru 1 ianuarie 2019, ar trebui cuprinsa intr-o lege adoptata de Parlament, dupa alegerile prezidentiale, pentru ca ciclurile electorale sa nu afecteze reformele necesare, informeaza HotNews.ro.

De asemenea, prezent la prima editie a Conferintei Stiintifice Anuale a Economistilor Romani din Mediul Academic din Strainatate (ERMAS 2014), anunta aceeasi sursa, acesta a declarat ca se pune problema doar de momentul in care Romania va adera la UE:

"Eu sunt un sustinator convins al acestor doua proiecte majore, adoptarea euro si aderarea la Uniunea Bancara. Problema este nu daca, ci cand se vor realiza, ceea ce conteaza este alegerea cu intelepciune a momentului potrivit pentru efectuarea celor doi pasi importanti pe drumul integrarii europene. (...) In prezent, Romania indeplineste toate criteriile de la Maastricht de adoptare a euro, inclusiv rata medie anuala a inflatiei. Romania, singura, a fost cea care, printr-un fericit consens politic intre Guvern si Presedintie, a stabilit verbal data de 1 ianuarie 2019 ca tinta ca adoptare a euro".

Acesta vine astfel cu propunerea de intocmire a unei legi care sa includa adoptarea monedei euro la 1 ianuarie 2019 ca obiectiv strategic:

"Tinta de adoptare a euro, 2019, este inca verbala. Credem ca ar fi bine sa fie cel putin sub forma unei strategii adoptate de toate partidele politice, ca in anul 2000, pentru ca intrarea in UE era un angajament.

Te antrenezi pe un drum, ciclul electoral nu ar trebui sa te abata de la drumul respectiv, indiferent de alegeri. Pana in 2019 ai cateva alegeri, in 2016 alegeri parlamentare. Eu nu pot sa spun acum dupa alegerile prezidentiale care va fi maniera in care angajamentul verbal intre Palatele Victoria si Cotroceni pentru 2019 se va materializa. Cel mai bine ar fi sa avem o lege in Parlament, cu discutii despre ce inseamna adoptarea euro, obiectiv strategic, si partidele parlamentare sa se angajeze".

Potrivit guvernatorului, in cazul in care legea respectiva va fi adoptata de Parlament anul viitor, in ianuarie sau februarie, si se mentine data de 1 ianuarie 2019 ca tinta pentru adoptarea euro, atunci la 1 ianuarie 2017 Romania va intra in ERM II - mecanismul ratei de schimb, "cu flexibiliatea cursului de schimb, ceea ce inseamna ca nu va fi un curs fix, ci unul cu anumite fluctuatii".

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Isarescu vrea lege despre aderarea la euro in 2019":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016