Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Aparatele de marcat fiscale, folosite dupa noile modificari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 30 Aug. 2011 Exclusiv
Tags: aparate de marcat, societati comerciale, exceptii dotare case marcat

Mai multe modificari au fost efectuate in ceea ce priveste regimul aparatelor de marcat electronice fiscale. Astfel, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 604/26.08.2011, a fost publicata Ordonanta Guvernului nr. 14 din 24.08.2011 pentru completarea art. 2 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

In ceea ce priveste noile modificari, potrivit documentului legislativ, sunt exceptate de la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale persoanele juridice romane care presteaza servicii de transport feroviar public de calatori in trafic intern si international.

Noile dispozitii incluse in ordonanta de mai sus intra in vigoare in trei zile de la data publicarii in Monitorul Oficial. Actul normativ precizeaza ca, in temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. III.4 din Legea nr. 131/2011 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

Articol unic. - La articolul 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 75 din 21 ianuarie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa litera s) se introduce o noua litera, litera s), cu urmatorul cuprins:
-
"s) serviciile de transport feroviar public de calatori in trafic intern si international, prestate de societati comerciale persoane juridice romane."
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Aparatele de marcat fiscale, folosite dupa noile modificari":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016