Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANOFM: Asteptam absolventii din 2023 sa se inregistreze in evidentele institutiei pentru e beneficia de serviciile prevazute de lege

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 28 Iul. 2023
ANOFM: Asteptam absolventii din 2023 sa se inregistreze in evidentele institutiei pentru e beneficia de serviciile prevazute de lege
Tags: absolventi de invatamant, promotia 2023, informare anofm

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca reaminteste absolventilor de invatamant din promotia 2023 ca sunt asteptati sa se inregistreze in evidentele institutiei pentru a beneficia de serviciile prevazute de lege, cu scopul integrarii pe piata muncii. in cazul absolventilor de liceu, indiferent daca au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculeaza din ziua urmatoare datei absolvirii studiilor.

Ca urmare a inregistrarii in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, absolventii pot beneficia de: informare si consiliere profesionala, medierea muncii, cursuri de formare profesionala, prima de insertie pentru absolventii care se angajeaza cu norma intreaga pentru o perioada mai mare de 12 luni. 

Potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru s?omaj s?i stimularea ocuparii fortei de munca, absolventii institutiilor de invatamant si absolventii scolilor speciale, in varsta de minimum 16 ani, care in termen de 60 de zile de la absolvire, se inregistreaza la agentiile pentru ocuparea fortei de munca din raza carora isi au domiciliul si se angajeaza cu norma intreaga pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza de o prima de insertie egala cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referinta (ISR) in vigoare la data incadrarii (ISR – 598 lei). 

De asemenea, persoanele inregistrate in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca pot beneficia de prime de mobilitate, de acestea putand beneficia si absolventii de invatamant. 

Totodata, pentru a veni in sprijinul integrarii pe piata muncii a persoanelor inregistrate in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, in luna octombrie ANOFM va organiza, la nivel national, Bursa locurilor de munca pentru absolventi. 

Subliniem faptul ca, dupa expirarea termenului de 60 de zile de la absolvire, in cazul in care absolventii s-au inregistrat ca persoana in cautarea unui loc de munca, acestia pot beneficia, la cerere, de indemnizatie de somaj in cuantum de 50% din valoarea ISR in vigoare, pentru o perioada de 6 luni.

Informatii detaliate privind acordarea indemnizatiei de somaj pentru absolventii de invatamant sunt afisate pe site-ul institutiei www.anofm.ro, sectiunea Persoane fizice/ Indemnizatii de somaj si venituri de completare, sau pot fi obtinute prin contactarea agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca ale caror date de contact se regasesc aici. 



Sursa: ANOFM
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANOFM: Asteptam absolventii din 2023 sa se inregistreze in evidentele institutiei pentru e beneficia de serviciile prevazute de lege":
Rating:

Nota: 3 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016