Tags: restrictii pentru operatorii economici, hotararea 37/2020
Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a aprobat in sedinta desfasurata in data de 28 iulie, Hotararea numarul 37 privind stabilirea unor masuri de limitare a raspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spatiilor/activitatilor unde exista un risc crescut de infectare.
Comitetul a facut prin aceasta hotarare, in baza analizei specialistilor, urmatoarele propuneri:
-Instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, in anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente in spatiile publice deschise stabilite prin hotarare a comitetului judetean sau al Municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, cu avizul directiei de sanatate publica.
-Spatiile si intervalele orare se stabilesc luand in considerare probabilitatea cresterii numarului persoanelor prezente concomitent in spatiile si in intervalele orare respective, ca efect al desfasurarii unor activitati individuale sau de grup.
-Se excepteaza de la aceasta masura urmatoarele persoanele care desfasoara activitati fizice intense sau in conditii de munca solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescuta, si copiii cu varsta mai mica de 5 ani.
-Interzicerea comercializarii si consumului produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice in spatiile special destinate, dispuse in exteriorul cladirilor unde se desfasoara activitati de preparare, comercializare ÅŸi consum al produselor alimentare ÅŸi bauturilor alcoolice ÅŸi nealcoolice, in intervalul orar 23.00-06.00.
-In afara intervalului mentionat, operatorii economici care desfasoara aceste activitati, au obligatia sa ia masuri pentru limitarea numarului de clienti la numarul locurilor pe scaune, precum si a oricaror activitati care presupun interactiunea fizica intre clienti, inclusiv dansul.
-Interzicerea desfasurarii activitatii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, in intervalul orar 23.00-06.00.
-Pentru plaje, distanta mai mica de 2 metri intre persoane/sezlonguri este permisa numai pentru soti si copii insotiti de adulti (parinti, bunici).
Hotararea care ar putea intra in vigoare din data de 1 august trebuie sa fie aprobata si de Guvernul Romaniei.
de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare:
Facturam unei societati cu sediul in Romania care are cod de Tva pentru Ungaria. Locul prestarii serviciilor a fost in Ungaria.
Factura a fost intocmita fara Tva. Intrebarea mea este daca trebuie sa o trimit in e-factura sau nu.
Multumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
SC are control ANAF, in contabilitate stoc marfa 900.000 lei, stoc marfa real 0, imprumut societate 900.000. ANAF impune lipsa de stoc cu 10% venituri din alte surse.
Rog ajutor.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Asociat si administrator in societate scrie o carte de management. Toate operatiunile efectuate in legatura cu tehnoredactarea, editarea, tiparirea, prezentarea si vanzarea cartii se vor efectua prin intermediul firmei. In cadrul cartii vor fi si reclame pentru terti, care se factureaza. Va rog sa-mi specificati implicatiile fiscale si contabile atat pentru firma (monografie contabila, impozite, taxe, TVA) cat si pentru persoana fizica (autorul cartii) daca are obligatii declarative....
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
O societate din Romania repartizeaza dividende catre societatea-mama, care conform Codului fiscal este scutita la plata impozitului pe dividende. Dividendele ridicate si scutite la impozitare se declara in Declaratia 100? Multumesc!
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
O societate din Romania, M, primeste servicii prestate de o societate G din Serbia.
Societatea G presteaza servicii de inginerie/servicii de topografie/pregatire documente tehnice pentru un proiect situat in Romania (ex: Constructie drum Centura Bucuresti). Aceste servicii sunt prestate intr-o perioada mai mica de 24 luni.
Pentru aceste servicii, societatea M din Romania trebuie sa retina redeventa?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<