keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Angajatorii, indemnati de CSSPP sa isi informeze salariatii despre beneficiile cotizarii la fondurile de pensii private

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Nov. 2011
Tags: fonduri de pensii private, cotizatii, fonduri de pensii

Mai multi angajatori craioveni au fost indemnati, marti, de catre reprezentanti ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), in cadrul unui seminar de informare si educatie financiara, sa isi informeze proprii angajati cu privire la beneficiile cotizarii la fondurile de pensii private, fie pentru Pilonul II, fie pentru Pilonul III, fie pentru ambii piloni.


Cristian Rosu, director general in cadrul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), a afirmat in cadrul seminarului care a avut loc la sediul Camerei de Comert si Industrie 'Oltenia' a judetului Dolj, ca sistemul de pensii private a fost creat dupa 2005 ca o necesitate a sistemului public de pensii care este din ce in ce mai nesustenabil. ''Vorbesc de tot ce inseamna sisteme publice de pensii in lumea civilizata. Toate sistemele de pensii au deficite mari care trebuie acoperite din bugetele statelor respective, insa aceste bugete nu sunt suficient de pline si se apeleaza la imprumuturi. Åži iata unde se ajunge cu datoriile suverane in acest moment in Europa. A fost un semnal de alarma tras in jurul anilor 2000 de catre institutiile internationale pe baza unor date demografice si a unor calcule statistice care aratau o prognoza sumbra pentru toata lumea, inclusiv pentru Romania. Daca la nivelul acestui an avem 1,3 pensionari la un salariat, la nivelul anului 2050 o sa avem peste 2,5 pensionari la un salariat. Daca azi avem deficitele care se vehiculeaza pentru sistemele de asigurari sociale, e greu sa prevedem ce deficite vor fi la nivelul anilor 2050. De aici a aparut ideea gasirii a ceva alternativ. Ce ar putea fi acest ceva alternativ decat un sistem privat de pensii care sa completeze in masura in care va putea aceste sisteme publice pe care statul nu le va mai putea sustine decat la un nivel minimal ca sa asigure un minim de subzistenta oamenilor din tara respectiva', a spus directorul general al CSSPP.

Potrivit sursei citate, sistemul de pensii din Romania a fost construit pe trei piloni: pilonul public, pilonul II al pensiilor private obligatorii si pilonul III, cel al pensiilor facultative.

La randul sau, Adina Rotileanu, director marketing Eureko SAFPP SA, a afirmat ca atat angajatii cat si angajatorii trebuie sa se informeze in legatura cu fondurile de pensii private pentru care opteaza, mai ales ca informatii exista.

Pe langa seminarul de marti organizat la CCI 'Oltenia, CSSPP a organizat, luni, impreuna cu Universitatea din Craiova si Conventia Organizatiilor Studentesti (COS), un seminar de informare si educatie financiara destinat studentilor, in cadrul caruia organizatorii le-au explicat tinerilor de ce este important sa se gandeasca la pensie inca din anii tineretii si incepand cu angajarea la primul loc de munca.
 
Aceste evenimente fac parte din campania sociala de educatie financiara a populatiei pe care CSSPP a lansat-o in 2010 si o desfasoara la nivel national: 'Invata sa alegi! Pensia privata, o decizie "tanara". Potrivit organizatorilor, scopul acestei campanii este de a creste gradul de informare a populatiei cu privire la drepturile si obligatiile pe care le are in sistemul de pensii private, respectiv Pilonul II - pensiile obligatorii si Pilonul III - pensiile facultative.

Astfel, studentii, tinerii fac parte dintre primii potentiali participanti la sistemul de pensii private pentru ca in primele 4 luni de la angajarea la primul loc de munca trebuie sa isi aleaga un fond de pensii administrat privat, Pilonul II, pentru a evita repartizarea aleatorie de catre Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP).


Angajatorii trebuie sa se informeze si sa constientizeze nevoia implicarii in protectia sociala a salariatilor lor, atat prin contributiile pe care le vireaza indirect la Pilonul II, cat si prin participarea la Pilonul III, respectiv prin contributii la pensiile facultative ale angajatilor, beneficiind totodata de facilitatile fiscale actuale.

Sursa Agerpres.ro

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016