Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Obligatii declarative 2012: Cine depune Declaratia 225 pentru trimestrul I a.c.

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Apr. 2012 Exclusiv
Tags: declaratia 225, formular 225, contribuabili, obligatii declarative

Contribuabilii persoane fizice care au realizat castiguri din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise au obligatia sa declare castigurile/ pierderile nete realizate prin Declaratia 225 si sa plateasca impozitul pentru aceste castiguri trimestrial, ca plata anticipata in contul impozitului pe castigul net anual impozabil.



Termen

Contribuabilii persoane fizice care au realizat castiguri din transferul titlurilor de valoare trebuie sa completeze si sa depuna formularul 225, trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare fiecarui trimestru, pe baza informatiilor (fiselor de portofoliu), transmise de intermediari, de societatile de administrare a investitiilor sau alti platitori de venit, pana la data de 5 a lunii urmatoare trimestrului, sau ori de cate ori contribuabilul constata erori in declaratia anterioara.

Pentru trimestrul I a.c., formularul 225 se va depune pana miercuri, 25 aprilie a.c. inclusiv si va cuprinde castigurile sau pierderile obtinute din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise realizate in perioada 1 ianuarie - 31 martie a.c.

Completare si depunere

Formularul se completeaza in doua exemplare din care un exemplar se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa de domiciliu, potrivit legii, sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania. Pentru ceilalti contribuabili care nu au domiciliul fiscal in Romania, acest formular se depune la organul fiscal in a carei raza are domiciliul fiscal imputernicitul.

Cel de-al doilea exemplar se pastreaza de catre contribuabil sau de catre imputernicitul acestuia.

Atentie! Indiferent de numarul tranzactiilor efectuate sau numarul intermediarilor/ societatilor de administrare a investitiilor sau alti platitori de venit prin intermediul carora au fost realizate aceste castiguri, contribuabilul va depune o singura declaratie.

Formularul 225 se poate procura direct de la unitatile fiscale teritoriale sau poate fi descarcat de pe pagina:

- ANAF, de la adresa www.anaf.ro, sectiunea Asistenta contribuabili/ Toate formularele cu explicatii/ Formulare fiscale ordonate dupa numar;

*

Baza legala: Ordinul presedintelui ANAF nr. 2.600/2010 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 225 "Declaratie privind stabilirea impozitului reprezentand plata anticipata trimestriala in contul impozitului pe castigul net anual impozabil pentru castigurile obtinute din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise", publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 704/ 2010.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Obligatii declarative 2012: Cine depune Declaratia 225 pentru trimestrul I a.c.":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016