keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Studiu de caz: Ce implicatii fiscale apar la majorarea de capital pentru un asociat nerezident?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Nov. 2014 Exclusiv
Tags: implicatii fiscale, majorare capital, persoane fizice, cod fiscal, rezident, nerezidenti

In cazul urmator, in luna noiembrie 2014 s-a majorat capitalul social cu 80 parti sociale prin introducerea in firma a unui asociat nerezident cetatean american. Administratorul firmei ramane cetateanul roman. Stabilim ce obligatii fiscale are cetateanul strain fata de Romania si daca are nevoie de certificat de rezidenta avand in vedere ca nu locuieste in Romania.


Prin simpla detinere a unor parti sociale, persoana fizica nerezidenta nu este subiect de impunere si nu apar implicatii fiscale in Romania.
 
Implicatiile fiscale apar in momentul in care persoana fizica nerezidenta incaseaza dividende de la societatea din Romania, caz in care aceste venituri devin subiect de impozitare, conform art. 115 din Codul fiscal.
 
In acest caz, persoana fizica poate sa prezinte certificatul de rezidenta fiscala in Statele Unite, daca doreste impozitarea in cel mai favorabil mod intre cel din Conventia de evitare a dublei impuneri dintre Romania si Statele Unite si cel din legislatia interna, procedura de impozitare prevazuta de art. 118 din Codul fiscal.
 
De asemenea, persoana fizica poate sa fie subiect de impozitare in Romania, daca centrul intereselor sale vitale devine Romania sau daca aceasta isi petrece in Romania o perioada de 183 zile, in ultimele 12 luni, situatie in care in ambele cazuri devine rezident al statului roman, conform prevederilor de la art. 7 alin. (1) pct. 23 din Codul fiscal.
 

Desigur, persoana fizica straina poate sa fie subiect al unor obligatii fiscale, daca isi deconteaza la societate propriile cheltuieli, caz in care cheltuiala este nedeductibila, dar se considera concomitent si distribuire de dividend, conform art. 7 alin. (1) pct. 12 din Codul fiscal.

Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro

 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016