Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inscriere mentiune TVA la incasare. Magazin online

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Ian. 2013 Exclusiv
Tags: inscriere mentiune, facturi, numerar, tva la incasare, codul fiscal

Analizam astazi cazul unei societati care aplica TVA la incasare, avand un magazin online. Livrarea produselor se face prin curier, iar incasarea banilor se face partial prin curier, iar partial prin banca (card bancar). Pe facturile emise cu livrare si incasate prin curier se inscriu produsele livrate si taxa de transport. Vom vedea in ce masura este obligatoriu sa se inscrie mentiunea "TVA la incasare" la fiecare articol din factura sau daca este suficienta mentionarea acesteia in subsolul paginii.


Notam faptul ca incasarea banilor de la curier se face in numerar, pe baza unui borderou, dupa 1-2 saptamani de la emiterea facturii, desi curierul incaseaza banii de la clienti in momentul distribuirii produselor. Vom stabili cand devine TVA exigibila si daca este corect sa se inscrie TVA la incasare si pentru facturile incasate cash prin curier, la livrarea produselor.


Solutia consultantului:

Facturile emise de catre dvs.vor avea mentiunea "TVA la incasare" (daca aveti produse care se incasaeaza si prin banca si prin numerar) si exigibilitatea TVA va interveni la data incasarii sau platii acestora dar nu mai tarziu de ziua a 90-a de la data emiterii facturii sau de la data la care ar fi trebuit sa emiteti facture (pentru sumele incasate prin banca).

Nu apar reglementari cu privire la modul in care trebuie inscrisa mentiunea "TVA la incasare". Puteti scrie in josul paginii sau puteti folosi o stampila in acest sens.

In normele de la Codul fiscal se precizeaza:

162. (19) Livrarile de bunuri/Prestarile de servicii a caror contravaloare este incasata partial sau total cu numerar de catre persoana eligibila pentru aplicarea sistemului TVA la incasare de la alte categorii de beneficiari decat cele prevazute la art. 134 indice 2 alin. (6) lit. d) din Codul fiscal nu sunt excluse de la aplicarea sistemului TVA la incasare. Nu sunt considerate incasari/plati in numerar sumele in numerar depuse de beneficiar direct in contul bancar al furnizorului/prestatorului. In sensul art. 134 indice 2 alin. (6) lit. d) din Codul fiscal, furnizorul/prestatorul care este obligat la aplicarea sistemului TVA la incasare exclude de la aplicarea sistemului TVA la incasare acele sume dintr-o factura care sunt incasate in numerar de la beneficiari persoane juridice, persoane fizice inregistrate in scopuri de TVA, persoane fizice autorizate, liber-profesionisti si asocieri fara personalitate juridica.

Asadar pe facturi veti inscrie "TVA la incasare" si nu se precizeaza ca aceasta inscriere trebuie sa apara in dreptul fiecarui articol, ci in subsolul facturii. Cu toate acestea sumele incasate in numerar nu sunt supuse sistemului TVA la incasare (adica sunt excluse asa cum se precizeaza mai sus, "acele sume dintr-o factura care sunt incasate in numerar de la beneficiari persoane juridice, persoane fizice inregistrate in scopuri de TVA, persoane fizice autorizate, liber-profesionisti si asocieri fara personalitate juridica".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inscriere mentiune TVA la incasare. Magazin online":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016