Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Chiliman nu considera initiativa Finantelor de a colecta o parte din taxele locale de bun augur

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: taxe, impozite, plata cu cardul, anaf, institutii publice, online, persoane fizice, comision

Considerand ca stimuleaza centralizarea, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, dezaproba decizia Guvernului de a prelua o parte din colectarea taxelor si impozitelor locale, prin acceptarea de catre Trezoreria Statului a platilor acestora cu cardurile, considerand ca initiativa nu este "de bun augur", intrucat stimuleaza centralizarea. Potrivit Mediafax, in cadrul unei conferinte de presa, acesta a declarat:


"In lumea occidentala a Europei, taxele si impozitele se culeg, datorita descentralizarii, in foarte multe tari integral la nivelul autoritatilor locale si, in anumite tari, unde descentralizarea nu a mers suficient, exista si Ministerul de Finante, care culege anumite tipuri de taxe si impozite. Eu sunt adeptul sistemului integral descentralizat, dar noi suntem inca foarte departe de acest lucru. (...) Din acest motiv, dorinta Ministerului de Finante de a prelua o parte din colectarea taxelor si impozitelor locale nu mi se pare o initiativa de bun augur, pentru ca de fapt vine impotriva procesului de descentralizare, care ar trebui sa gestioneze gandirea fiecarui responsabil din orice minister ar fi el".

De asemenea, in opinia acestuia, descentralizarea reprezinta solutia. Sursa citata noteaza ca Guvernul a aprobat miercuri o ordonanta care creeaza cadrul legal pentru implementarea sistemului de plata cu cardul de catre persoanele fizice, online si la terminalele Trezoreriei, a impozitelor si taxelor administrate de catre ANAF, primarii si alte institutii publice, incepand din 2015.

In plus, informeaza Mediafax, ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a anuntat, dupa sedinta Guvernului, ca potrivit ordonantei de urgenta comisioanele bancare sunt de 0,3% si vor fi suportate din bugetul de stat, nu de catre contribuabili sau de catre institutiile carora le sunt platite diferitele impuneri fiscale.

In acest sens, citata de aceeasi sursa, Ioana Petrescu a declarat: "Sunt optimista ca impozitele si taxele pentru 2015 le vom plati cu cardul la Trezorerie. Spun 2015 pentru ca, ca Trezoreria sa devina acceptator de plata, este un proces mai indelungat, intre 6 si 12 luni. Daca vom implementa rapid procedurile, vom fi prima tara din lume care va avea un punct unic de plata cu cardul pentru toate taxele si impozitele".

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Chiliman nu considera initiativa Finantelor de a colecta o parte din taxele locale de bun augur":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016