Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Procedura de decontare a diurnei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Oct. 2011
Tags: diurna, detasare, hg 1860/2006

Se trimit angajati la munca, la 800 km de sediu. Angajatii sunt cu contract cu timp partial si timp normal de munca. Acestia stau 3 saptamani acolo si o saptamana la sediul firmei.

Cum se face decontarea diurnei? Iar in cazul noptilor fara cazare, se descurca ei cu cazarea, nu pot aduce documente, cum se face decontarea?
Raspuns: Diurna se acorda pe perioada deplasarii in conformitate cu HG 1860/2006 , iar pentru acordarea acesteia se iau in calcul numarul de zile calendaristice (art 10), astfel ca, daca persoanele respective stau in delegatie 21 de zile, diurna maxim deductibila care se acorda este de 32,5 x 21 = 682,5 lei.
Precizam ca, in conformitate cu art. 21 alin. 3 lit. b, pentru societati comerciale diurna maxim deductibila este in limita a 2,5 ori nivelul stabilit pentru institutii publice.
 
Redam mai jos prevederile legale cu privire la delegare:
 
„  Art. 4. - Persoana aflata in delegare trebuie sa-si desfasoare activitatea in cadrul programului normal de lucru al unitatii la care se efectueaza delegarea. Pe timpul delegarii nu se pot plati ore suplimentare.
   Art. 5. - Persoana aflata in delegare care, pentru realizarea sarcinilor rezultate din obiectivele delegarii, a desfasurat activitate peste durata normala de lucru sau intr-una din zilele de repaus saptamanal sau sarbatoare legala, confirmata de unitatea la care s-a efectuat delegarea, beneficiaza, cu aprobarea conducerii unitatii, de timp liber in compensare, potrivit reglementarilor legale. „
 
Art. 9. - Persoana aflata in delegare sau detasare intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca primeste o indemnizatie zilnica de delegare sau de detasare de 13 lei, indiferent de functia pe care o indeplineste si de autoritatea sau institutia publica in care isi desfasoara activitatea.
Art. 10. - Numarul zilelor calendaristice in care persoana se afla in delegare sau detasare se socoteste de la data si ora plecarii pana la data si ora inapoierii mijlocului de transport din si in localitatea unde isi are locul permanent de munca, considerandu-se fiecare 24 de ore cate o zi de delegare sau detasare.”
 
Referitor la cazare, in situatia in care nu se cazeaza la unitati hoteliere, art .28 al HG 1860./2006 prevede decontarea unei sume de 30 lei/noapte.
 
„Art. 28. - In situatia in care personalul aflat in delegare nu se cazeaza in conditiile prevazute la art. 26, cheltuielile de cazare se compenseaza prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 30 lei.”
In aceasta situatie, salariatii trebuie sa dea o declaratie peproprie raspundere din care sa reaisa faptul ca nu s-au cazat la unitati hoteliere.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Procedura de decontare a diurnei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
[x]

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016