Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In cazul urmator, societatea a achizitonat pachetul de actiuni de la o societate din Elvetia sieste asociatul unic al acelei societati din Elvetia.
Se pot deduce cheltuieli cu diurna, deplasarile care se fac pentru societatea din Elvetia si se pot acorda imprumuturi de la societatea din Romania catre societatea din Elvetia in vederea continuarii activitatii?
In ce cadru legal se poate alimenta societatea din Elvetia pentru a putea sustine activitatea?
Codul Muncii mentioneaza drepturile personalului aflat in delegatie:
Art. 43 - Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.
Art. 44 - (1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Cuantumul drepturilor salariale pe durata delegarii sunt prevazute de HG 1860/2006 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului, cu modificarile si completarile ulterioare.
Ca urmare, daca documentati coresponzator delegarea dvs de la societatea din Romania la cea din Elvetia, aveti posibilitea de a beneficia de toate drepturile salariale pe perioada delegarii.
In ceea ce priveste acordarea de imprumuturi societatii din Elvetia, aceasta trebuia efectuata in baza unui contract de imprumut care sa cuprinda informatii referitoare la partile contractante, suma imprumutata, rata dobanzii, termene de plata si de rambursare, etc.
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Gina Dragon, consultant fiscal si economist
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Pachet actiuni. Imprumut. In ce conditii e posibila deducerea cheltuielilor si cum tratam imprumuturile?":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Noi criterii pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVAAcciza diferentiata pentru motorina in 2014 e stabilita prin OUG 14/2014Microintreprinderi. Deducere TVA protocolExamen consultant fiscal sau consultant fiscal asistent 7 noiembrie 2015Ce procedura urmeaza o asociatie nou-infiintata pentru a devenit de interes public?Ultimele articole
Tratament CONTABIL si FISCAL pentru acordarea voucherelor de vacanta, pensia facultativa si asigurarile voluntare de sanatateOUG 2010/2020 modifica OG 99/2020 privind comercializarea produselor si serviciilor de piataMEEMA a publicat procedura privind introducerea contestatiilor in aplicatia electronica de inscriereProcedura privind incarcarea dovezii de cofinantare in aplicatia electronica de inscrierePasi necesari contractarii microgranturilor acordate din fonduri externe nerambursabile. Aplicatie electronica
Mai multe articole despre actiuni
Articole similare
Folositi calculatorul ANAF pentru timbrul de mediu pentru autovehicule 2014Noul acord cu FMIIMPRUMUTuri asociati si grad de indatorare. Cum tratam aceste cheltuieli in 2013?Noutati legislatie fiscala 17 - 21 august 2009 - Monitorul OficialRomania se IMPRUMUTa de 400 de milioane de euro pentru managementul riscurilor de dezastreUltimele articole
Planul de conturi pentru institutiile publice a fost modificat (Ordinul 27/2021)Dobanda credit pentru investitii imobiliare. Se calculeaza impozit pe profit?Intreprinderile din domeniul turismului afectate de pandemia Covid-19 vor beneficia de inca 500 de milioane de euroRetinere impozit pe dobanzi la plata dobanzilor in cazul societatilor pe actiuni. Baza legalaFlorin Citu: Firmele afectate de criza Covid-19 vor beneficia de esalonari pe 12 luni la plata taxelor
Mai multe articole despre imprumut
Articole similare
ANPC a transmis FMI ca isi mentine pozitia privind aplicarea OUG 50 la creditele in derulareReguli aplicabile raporturilor de munca pe parcursul starii de alerta. Webinar Back to business.Procedura de decontare a diurneiOrdin: Se vor taia bilete la intrarea in cazinouSRL cu angajati trimisi in deplasare. Documente justificativeUltimele articole
Diurna si masa in DELEGATIE. Tratament fiscalOrdin de deplasare (DELEGATIE - Cod 14-5-4). Model actualizatPremierul Dacian Ciolos s-a intalnit cu reprezentanti ai administratiei SUA pentru consolidarea parteneriatului economicNoutati legislative cu explicatii oferite de autoritatile din domeniu. Ce acte normative sunt importante?Deducerea TVA-ului pentru cazare salariat. Cum procedam?
Mai multe articole despre delegatie

Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2021 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"