Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In cazul urmator, societatea a achizitonat pachetul de actiuni de la o societate din Elvetia sieste asociatul unic al acelei societati din Elvetia.
Se pot deduce cheltuieli cu diurna, deplasarile care se fac pentru societatea din Elvetia si se pot acorda imprumuturi de la societatea din Romania catre societatea din Elvetia in vederea continuarii activitatii?
In ce cadru legal se poate alimenta societatea din Elvetia pentru a putea sustine activitatea?
Codul Muncii mentioneaza drepturile personalului aflat in delegatie:
Art. 43 - Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.
Art. 44 - (1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Cuantumul drepturilor salariale pe durata delegarii sunt prevazute de HG 1860/2006 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului, cu modificarile si completarile ulterioare.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Ca urmare, daca documentati coresponzator delegarea dvs de la societatea din Romania la cea din Elvetia, aveti posibilitea de a beneficia de toate drepturile salariale pe perioada delegarii.
In ceea ce priveste acordarea de imprumuturi societatii din Elvetia, aceasta trebuia efectuata in baza unui contract de imprumut care sa cuprinda informatii referitoare la partile contractante, suma imprumutata, rata dobanzii, termene de plata si de rambursare, etc.
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Gina Dragon, consultant fiscal si economist
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Anularea din oficiu a codului de inregistrare in scopuri de TVAInspectia Muncii: Proiectului tehnic aferent REGES-ONLINE a fost pus in consultare publicaORDIN al ANAF nr. 14 din 2010Bunuri acordate sub forma de sponsorizare. Ce implicatii fiscale apar?Reincadrarea fiscala a sumelor acordate sub forma indemnizatiei de delegare. Procedura de aplicare conform Ordinului 874/2023Ultimele articole
Controale ITM la transportatori in luna noiembrie 2024. Ce sanctiuni au fost aplicateANAF: 2,74 milioane lei sume stabilite suplimentar, in urma inspectiilor din luna octombrie 2024Bunuri cu risc fiscal ridicat, confiscate de DGAF. ACTIUNIle de control continua si in perioada urmatoareNoi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?Articole similare
Implicatiile impozitului pe profit si al TVA-ului in cazul unei...OG nr. 3 din 2013 modifica legislatia privind contractarea de IMPRUMUTuriNoutati legislatie Fiscala 14-18 iulie 2008 - Monitorul OficialRepartizarea dividendelor. Ce conditii impune Legea 70/2015?Plata factura din alta firma. Compensare. TVAUltimele articole
Declaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareControale ANAF la persoanele fizice. Ce probleme au gasit inspectorii in sem. I din 2024Acord de finantare pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca Mondiala Acord de finantare de 600 milioane euro, semnat intre Romania si Banca MondialaCheltuieli deplasare nejustificate. Tratament fiscalArticole similare
Schimburi comerciale uriase: 1,6 miliarde dolari, in primele cinci luni din 2014Recuperare cheltuieli salarialeFMI a \"inghetat\" TVA-ulReguli aplicabile raporturilor de munca pe parcursul starii de alerta. Webinar Back to business.Firmele NU trebuie sa acorde diurna angajatilor daca masa si cazarea sunt suportate de clientiUltimele articole
Defiscalizarea casei de marcat. Cand si cum se faceCum se calculeaza diurna externa. Exemplu util contribuabililorOrdin de deplasare. Ce trebuie sa contina documentul pentru deplasarile in tara si in strainatateNou! Ministerul Finantelor vrea sa introduca o aplicatie mobila pentru sistemul RO e-FacturaFirme care trimit angajati in DELEGATIE. Ce cheltuieli pot fi decontate?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"