keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Fraudele la plata au crescut. Cum arata raportul Bancii Central Europene

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Feb. 2014 Exclusiv
Tags: fraude, plati, cardul, banca central europeana, bce, zona euro, pos, plata cu cardul

Dupa ce timp de patru ani au fost in scadere, un raport emis recent de Banca Central Europeana arata ca in urma cu doi ani a inceput sa se inregistreze o crestere, prima dupa o perioada cuprinsa intre 2008 si 2012.


Astfel, potrivit Agerpres, fraudele cu cardurile bancare au crescut in 2012 dupa patru ani de scadere, in principal din cauza numarului mare de escrocherii pe internet.

Acest raport a vizat tarile care fac parte din SEPA, zona unica de plati in euro, care cuprinde cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, plus Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia si Elvetia.

"Fraudele cu cardurile bancare in cadrul SEPA au crescut in 2012 pentru prima data dupa 2008", se arata in raportul BCE. "Sunt necesare mai multe eforturi pentru a asigura securitatea platilor online cu cardul in conditiile in care cumparaturile pe Internet continua sa creasca", se mai arata in acest raport.

Potrivit BCE, citat de Agerpres, valoarea totala a fraudelor cu cardurile bancare in 2012 s-a ridicat la 1,33 miliarde de euro, in crestere cu 14,8% comparativ cu 2011. Chiar daca este vorba de prima crestere dupa patru ani de scadere, valoarea totala a fraudelor este mai mica cu 9,3% comparativ cu nivelul inregistrat in 2008, chiar daca valoarea tranzactiilor a crescut intre timp cu 17%.

BCE precizeaza ca un euro din fiecare 2.635 euro cheltuiti cu cardurile de credit sau debit emise in SEPA este pierdut din cauza fraudelor. Partea fraudelor din totalul tranzactiilor cu cardul (3.500 miliarde de euro) s-a ridicat la 0,038% in 2012, dupa o pondere de 0,036% in 2011 si 0,040% in 2010, dupa un varf de 0,050% in 2009, adauga BCE.

De asemenea, asa cum se precizeaza in raportul publicat, circa 60% din escrocheriile cu cardurile bancare in 2012 au rezultat de pe urma platilor facute prin posta, telefon sau internet, ca urmare a cresterii explozive a achizitiilor online dupa 2008, si doar 25% au rezultat de pe urma fraudelor la terminalele POS sau ATM-uri.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016