Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Banca Central Europeana e gata sa aplice masuri neconventionale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Nov. 2014 Exclusiv
Tags: banca central europeana, bce, masuri, economie, cerere, dobanda politica monetara

Potrivit declaratiilor facute joi de presedintele BCE, Mario Draghi, Banca Central Europeana (BCE) are in vedere adoptarea unor noi masuri neconventionale de sprijinire a economiei si a cerut astfel personalului sau sa pregateasca terenul pentru punerea in aplicare a acestor masuri daca va fi necesar.


De asemenea, potrivit Agerpres, BCE a lansat deja un program de refinantare pe termen lung, iar luna trecuta a inceput sa achizitioneze obligatiuni garantate cu active. In plus, se constata ca pietele financiare fac insa presiuni asupra BCE pentru ca institutia sa adopte masuri suplimentare, in special un program de relaxare cantitativa care sa includa si achizitii de obligatiuni suverane.


Aceeasi sursa informeaza ca s-a emis o cerere pentru ca echipele BCE si comitetelor adecvate din Eurosistem sa se asigure ca sunt pregatite sa implementeze noi masuri daca va fi nevoie", a declarat Mario Draghi in conferinta de presa de dupa reuniunea lunara de politica monetara. Draghi a repetat ca guvernatorii BCE sunt unanimi in hotararea de a utiliza si alte instrumente neconventionale, daca va fi nevoie.

Agerpres informeaza ca presedintele BCE, Mario Draghi, a declarat ca nu exista diviziuni in randul consiliului guvernatorilor, pe fondul speculatiilor aparute in presa cu privire la existenta unor nemultumiri legate de stilul de conducere al lui Draghi. Acesta a adaugat ca este "relativ normal sa nu fim intru-totul de acord cu privire la unele lucruri", dar ca "aunci cand avem diferente de opinii nu exista o linie de departajare intre nord si sud".

Banca Centrala Europeana (BCE) a decis, joi, sa lase nemodificata dobanda de politica monetara in zona euro la nivelul record de 0,05%, noteaza sursa citata.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Banca Central Europeana e gata sa aplice masuri neconventionale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016