Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Documentatie in vederea inregistrarii in scop de TVA prin optiune. Dosarul depus la ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Nov. 2017 Exclusiv
Tags: microintreprinderen, inregistrare in scopuri de tva, perioada fiscala, declaratii anaf

Prin cele de mai jos, descoperiti o analiza complexa si detaliata privind modalitatea de obtinere a unui cod de TVA pentru o microintreprindere infiintata in anul 2015 care vrea sa opteze in prezent pentru aplicarea TVA si care estimeaza o cifra de afaceri de circa 15.000 lei pana la finalul anului 2017. Vom vedea ce documente si declaratii trebuie sa contina dosarul depus la ANAF.

Temeiurile legale referitoare la solicitarea inregistrarii in scop de TVA prin optiune sunt urmatoarele:
 
Codul fiscal:
 
"ART. 310 - Regimul special de scutire pentru intreprinderile mici
 
(1) Persoana impozabila stabilita in Romania conform art. 266 alin. (2) lit. a), a carei cifra de afaceri anuala, declarata sau realizata, este inferioara plafonului de 65.000 euro, al carui echivalent in lei se stabileste la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii si se rotunjeste la urmatoarea mie, respectiv 220.000 lei, poate aplica scutirea de taxa, denumita in continuare regim special de scutire , pentru operatiunile prevazute la art. 268 alin. (1), cu exceptia livrarilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 294 alin. (2) lit. b).
 
(2) Cifra de afaceri care serveste drept referinta pentru aplicarea alin. (1) este constituita din valoarea totala, exclusiv taxa in situatia persoanelor impozabile care solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA, a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii efectuate de persoana impozabila in cursul unui an calendaristic, taxabile sau, dupa caz, care ar fi taxabile daca nu ar fi desfasurate de o mica intreprindere, a operatiunilor rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate, daca taxa ar fi deductibila, in cazul in care aceste operatiuni ar fi fost realizate in Romania conform art. 297 alin. (4) lit. b), a operatiunilor scutite cu drept de deducere si, daca nu sunt accesorii activitatii principale, a operatiunilor scutite fara drept de deducere prevazute la art. 292alin. (2) lit. a), b), e) si f). Prin exceptie, nu se cuprind in cifra de afaceri prevazuta la alin. (1), daca sunt accesorii activitatii principale, livrarile de active fixe corporale, astfel cum sunt definite la art. 266 alin. (1) pct. 3, si livrarile de active necorporale, efectuate de persoana impozabila.
 
(3) Persoana impozabila care indeplineste conditiile prevazute la alin. (1) pentru aplicarea regimului special de scutire poate opta oricand pentru aplicarea regimului normal de taxa. Persoana impozabila care realizeaza in cursul unui an calendaristic exclusiv operatiuni scutite fara drept de deducere conform art. 292 nu se considera ca depaseste plafonul prevazut la alin. (1)."
 
Norme metodologice:
"83.
 
6. In sensul art. 310 alin. (3) din Codul fiscal, persoana impozabila care opteaza pentru aplicarea regimului normal de taxa trebuie sa solicite inregistrarea conform art. 316 din Codul fiscal si sa aplice regimul normal de taxa incepand cu data inregistrarii."
 
Codul fiscal:
"ART. 316 - Inregistrarea persoanelor impozabile in scopuri de TVA
 
Persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si realizeaza sau intentioneaza sa realizeze o activitate economica ce implica operatiuni taxabile, scutite de taxa pe valoarea adaugata cu drept de deducere si/sau operatiuni rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate, daca taxa ar fi deductibila, in cazul in care aceste operatiuni ar fi fost realizate in Romania conform art. 297 alin. (4) lit. b) si d), trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA la organul fiscal competent, dupa cum urmeaza:
 c) daca cifra de afaceri realizata in cursul unui an calendaristic este inferioara plafonului de scutire prevazut la art. 310 alin. (1), dar opteaza pentru aplicarea regimului normal de taxa;"
 
Norme metodologice:
 "88. (1) In cazul in care o persoana este obligata sa solicite inregistrarea in conditiile art. 316 alin. (1), (2), (4) sau (6) din Codul fiscal ori opteaza pentru inregistrare conform art. 316 alin. (4) din Codul fiscal, inregistrarea respectivei persoane se va considera valabila incepand cu:
d) data comunicarii deciziei de aprobare a inregistrarii in scopuri de TVA sau a deciziei privind inregistrarea, din oficiu, in scopuri de TVA, in cazurile prevazute la art. 316 alin. (1) lit. a) si c) si alin. (10) din Codul fiscal."
 
Codul fiscal:
"ART. 322 - Perioada fiscala
(1) Perioada fiscala este luna calendaristica.
 
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), perioada fiscala este trimestrul calendaristic pentru persoana impozabila care in cursul anului calendaristic precedent a realizat o cifra de afaceri din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere si/sau neimpozabile in România conform art. 275 si 278, dar care dau drept de deducere conform art. 297 alin. (4) lit. b), care nu a depasit plafonul de 100.000 euro al carui echivalent in lei se calculeaza conform normelor metodologice, cu exceptia situatiei in care persoana impozabila a efectuat in cursul anului calendaristic precedent una sau mai multe achizitii intracomunitare de bunuri.
 
(4) Intreprinderile mici care se inregistreaza in scopuri de TVA, conform art. 316 , in cursul anului, trebuie sa declare cu ocazia inregistrarii cifra de afaceri obtinuta, recalculata in baza activitatii corespunzatoare unui an calendaristic intreg. Daca aceasta cifra de afaceri recalculata depaseste plafonul prevazut la alin. (2), in anul respectiv perioada fiscala va fi luna calendaristica, conform alin. (1). Daca aceasta cifra de afaceri recalculata nu depaseste plafonul prevazut la alin. (2), persoana impozabila va utiliza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala, cu exceptia situatiei in care a efectuat in cursul anului calendaristic respectiv una sau mai multe achizitii intracomunitare de bunuri inainte de inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 316."
 
Norme metodologice
"103. (3) In cazul persoanelor impozabile care au aplicat regimul de scutire prevazut la art. 310 din Codul fiscal si care se inregistreaza in scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal, precum si in cazul persoanelor impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA este anulata din oficiu de catre organele fiscale competente, conform art. 316 alin. (11) lit. a) - e) si h) din Codul fiscal, si ulterior sunt inregistrate conform art. 316 alin. (12) din Codul fiscal, nu sunt luate in calculul cifrei de afaceri livrarile de bunuri/prestarile de servicii, mentionate la alin. (2), realizate in perioada in care persoana impozabila nu a avut un cod de inregistrare in scopuri de TVA, conform art. 316 din Codul fiscal."
 
ORDINUL Nr. 521/2016 din 26 ianuarie 2016 pentru aprobarea Procedurii de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, potrivit prevederilor art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si pentru aprobarea modelului si continutului unui formula:
 
"ART. 1 (1) Persoana impozabila care solicita inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, in conditiile art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, depune la organul fiscal competent declaratia/cererea de inregistrare, avand completata sectiunea cu informatii referitoare la taxa pe valoarea adaugata.
 
PROCEDURA de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, potrivit prevederilor art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare 1. Prezenta procedura se aplica pentru eliberarea Deciziei privind inregistrarea in scopuri de TVA potrivit prevederilor art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (Codul fiscal), persoanelor impozabile care au sediul activitatii economice in Romania si realizeaza sau intentioneaza sa realizeze o activitate economica ce implica operatiuni taxabile, scutite de taxa pe valoarea adaugata cu drept de deducere, si/sau operatiuni rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate, daca taxa ar fi deductibila, in cazul in care aceste operatiuni ar fi fost realizate in Romania conform art. 297 alin. (4) lit. b) si d) din Codul fiscal, care solicita inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata la organul fiscal competent in urmatoarele situatii:
 
b) daca cifra de afaceri realizata in cursul unui an calendaristic este inferioara plafonului de scutire, dar persoana impozabila opteaza pentru aplicarea regimului normal de taxa.
 
2. Persoana impozabila care solicita inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata depune la organul fiscal competent:
 
c) declaratia de mentiuni, avand completata rubrica "Date privind vectorul fiscal", sectiunea taxa pe valoarea adaugata, in cazul persoanelor impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 316 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal, insotita de documentatia prevazuta de legislatia in vigoare pentru evaluarea intentiei si a capacitatii de a desfasura activitate economica, dupa caz.
 
3. Ca urmare a analizei informatiilor cuprinse in cererea de inregistrare in scopuri de TVA sau declaratia de inregistrare/mentiuni, dupa caz, prin care persoana impozabila solicita inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata si in documentele anexate acesteia, organul fiscal competent aproba sau respinge cererea de inregistrare in scopuri de TVA si emite Decizia privind inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata potrivit prevederilor art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. 4. In cazul aprobarii inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, decizia se emite avand bifata casuta corespunzatoare persoanelor impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Codul fiscal, dupa caz. inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata este valabila incepand cu data comunicarii deciziei de aprobare a inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, in temeiul pct. 88 alin. (1) lit. d) din Normele metodologice de aplicare a titlului VII din Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1/2016.
 
5. In cazul respingerii inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, decizia se emite avand bifata casuta corespunzatoare, cu indicarea motivelor de fapt si de drept pe baza carora a fost respinsa solicitarea de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata."
 
ORDIN Nr. 2856/2017 din 2 octombrie 2017 privind stabilirea criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal in cazul inregistrarii si anularii inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, pentru aprobarea Procedurii privind evaluarea riscului fiscal pentru persoanele impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) si c) si alin. (12) lit. e) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru aprobarea Procedurii de inregistrare, la cerere, in scopuri de taxa pe valoarea adaugata potrivit art. 316 alin. (12) lit. e) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum si pentru aprobarea Procedurii de anulare, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a persoanelor impozabile care prezinta risc fiscal ridicat potrivit art. 316 alin. (11) lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
 
"ANEXA 1 Dispozitii generale
 
4. Evaluarea riscului fiscal in cazul persoanelor impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) si c) si alin. (12) lit. e) din Codul fiscal, precum si in cazul persoanelor inregistrate in scopuri de TVA se efectueaza de catre compartimentul cu atributii in evaluarea riscului fiscal, din cadrul organului fiscal competent, respectiv structurile de informatii fiscale de la nivel judetean/regional, denumit in continuare compartiment de evaluare.
 
ANEXA 2 Procedura privind evaluarea riscului fiscal pentru persoanele impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) si c) si alin. (12) lit. e) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal
 
 1. (1) Persoanele impozabile, societati cu sediul activitatii economice in Romania, infiintate in baza Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, supuse inmatricularii la registrul comertului, care solicita inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 316 alin. (1) lit. a) si c) din Codul fiscal, precum si persoanele impozabile carora le-a fost anulata inregistrarea in scopuri de TVA potrivit art. 316 alin. (11) lit. h) din Codul fiscal in baza procedurii de evaluare a intentiei si capacitatii de a desfasura activitati economice in sfera de aplicare a TVA, care solicita inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 316 alin. (12) lit. e) din Codul fiscal dupa data intrarii in vigoare a prezentului ordin, sunt supuse evaluarii riscului fiscal potrivit criteriilor prevazute in anexa nr. 5 la ordin.
 
        2. (2) Persoanele impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 316 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal, trebuie sa depuna la organele fiscale competente declaratia de mentiuni, conform modelului aprobat prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
 
        3. La primirea solicitarii de inregistrare in scopuri de TVA, compartimentul de specialitate verifica daca administratorii si/sau asociatii persoanei impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 316 alin. (1) lit. a) si c) si alin. (12) lit. e) din Codul fiscal, inregistrati fiscal in Romania, si nici persoana impozabila insasi in cazul persoanei care solicita inregistrarea, conform art. 316 alin. (1) lit. c) si alin. (12) lit. e) din Codul fiscal, nu au inscrise in cazierul fiscal infractiuni si/sau faptele prevazute la art. 4 alin. (4) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 39/2015 privind cazierul fiscal, aprobata cu modificari prin Legea nr. 327/2015, cu modificarile ulterioare.
 
 4.(1) Situatia prevazuta la pct. 3 se refera la:
 b) asociati majoritari sau, dupa caz, asociatul unic si/sau administratori, in cazul altor societati decat cele mentionate la lit. a), infiintate in baza Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Prin asociat majoritar se intelege persoana fizica sau juridica ce detine parti sociale in procent de minimum 50% din capitalul social al societatii.
 
(2) In cazul in care administratorii si/sau asociatii persoanei impozabile, definiti la alin. (1), nu sunt inregistrati fiscal in Romania, acestia trebuie sa prezinte o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au comis/au comis infractiuni si/sau fapte de natura celor prevazute la art. 4 alin. (4) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 39/2015, aprobata cu modificari prin Legea nr. 327/2015, cu modificarile ulterioare. 5.(1) in cazul in care solicitarea de inregistrare in scopuri de TVA nu are anexata declaratia prevazuta la pct. 4 alin. (2), compartimentul de specialitate notifica, in termen de 3 zile lucratoare de la data depunerii solicitarii incomplete, persoana impozabila in vederea completarii documentatiei.
 
(2) In situatia in care persoana impozabila nu transmite declaratia prevazuta la pct. 4 alin. (2) in termenul stabilit prin notificare, compartimentul de specialitate ii transmite, in termen de 3 zile lucratoare, o instiintare cu privire la imposibilitatea solutionarii cererii. (3) Compartimentul de specialitate transmite catre compartimentul de evaluare solicitarile de inregistrare in scopuri de TVA depuse potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) si c) si alin. (12) lit. e) din Codul fiscal care au anexata, dupa caz, declaratia prevazuta la pct. 4 alin. (2), in vederea evaluarii riscului fiscal, respectiv analizarii incetarii situatiei care a condus la anularea codului de TVA conform prevederilor art. 316 alin. (11) lit. h) din Codul fiscal. (4) Pentru solutionarea cererilor de inregistrare in scopuri de TVA depuse potrivit art. 316 alin. (12) lit. e) din Codul fiscal, compartimentul de specialitate verifica si daca persoana impozabila nu se regaseste in alta situatie de anulare dintre cele prevazute la art. 316 alin. (11) lit. a) - e) din Codul fiscal. (5) Solicitarea de inregistrare in scopuri de TVA este respinsa de compartimentul de specialitate daca: a) administratorii si/sau asociatii persoanei impozabile, astfel cum sunt definiti la pct. 4 alin. (1), sau persoana impozabila insasi, in cazul persoanei care solicita inregistrarea, conform art. 316 alin. (1) lit. c) si alin. (12) lit. e) din Codul fiscal, au inscrise in cazierul fiscal infractiuni si/sau faptele prevazute la art. 4 alin. (4) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 39/2015 privind cazierul fiscal, aprobata cu modificari prin Legea nr. 327/2015, cu modificarile ulterioare; b) administratorii si/sau asociatii persoanei impozabile, astfel cum sunt definiti la pct. 4 alin. (1), care nu sunt inregistrati fiscal in Romania, prezinta o declaratie pe propria raspundere din care rezulta ca au comis infractiuni si/sau fapte de natura celor prevazute la art. 4 alin. (4) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 39/2015, aprobata cu modificari prin Legea nr. 327/2015, cu modificarile ulterioare; c) persoana impozabila care solicita inregistrarea conform art. 316 alin. (12) lit. e) din Codul fiscal se regaseste intr-o alta situatie de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA dintre cele prevazute la art. 316 alin. (11) lit. a) - e) din Codul fiscal. (6) inainte de luarea deciziei de respingere a cererii de inregistrare, compartimentul de specialitate asigura exercitarea de catre contribuabil a dreptului de a fi ascultat, potrivit prevederilor art. 9 din Codul de procedura fiscala. 6.(1) in cazul persoanelor impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) si c) din Codul fiscal, precum si al persoanelor impozabile carora le-a fost anulata inregistrarea in scopuri de TVA potrivit art. 316 alin. (11) lit. h) din Codul fiscal in baza procedurii de evaluare a intentiei si capacitatii de a desfasura activitati economice in sfera de aplicare a TVA, care solicita inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 316 alin. (12) lit. e) din Codul fiscal dupa data intrarii in vigoare a prezentului ordin, compartimentul de evaluare procedeaza la analiza criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal prevazute la anexa nr. 5 la ordin, in vederea determinarii nivelului riscului fiscal.
 
(3) Fiecarui criteriu prevazut la anexele nr. 5 si 6 la ordin ii corespunde un punctaj negativ. Punctajul final care determina nivelul riscului fiscal se calculeaza prin insumarea punctajelor aferente fiecarui criteriu de risc la care se adauga 100 de puncte.
 
(4) Persoana impozabila prevazuta la alin. (1) si (2) prezinta risc fiscal ridicat daca punctajul obtinut este mai mic de 51 de puncte.
 
 7.(1) Solicitarile de inregistrare in scopuri de TVA depuse conform art. 316 alin. (1) lit. a) si c), precum si solicitarile de inregistrare depuse potrivit art. 316 alin. (12) lit. e) din Codul fiscal, care nu se afla in situatiile de la pct. 5 alin. (5), sunt supuse analizei prevazute la pct. 6.
 
ANEXA 5 Criterii pentru evaluarea riscului fiscal in cazul persoanelor impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) si c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal."
 
 Anexa 5 cuprinde un tabel care contine mai bine de 15 puncte, fiecare punct cuprinzand criterii de evaluare fiscala a societatii carora organul fiscal le acorda cate un numar de puncte, in functie de indeplinirea/neindeplinirea acestora (potrivit alin. (3) citat mai sus).
 
Tabelul trebuie foarte bine studiat, deoarece, daca exista vreun element care ar putea sa conduca la un risc fiscal mare, organul fiscal respinge cererea privind inregistrarea in scop de TVA.
 
 Asadar, dosarul care se depune la organul fiscal in raza caruia isi are domiciliul fiscal societatea, in vederea inregistrarii prin optiune in scop de TVA, trebuie sa cuprinda, in principiu, urmatoarele docuemente:
- declaratia de mentiuni 010 - in care, la rubrica Vector Fiscal la TVA, se bifeaza casuta "1.7. Inregistrare prin optiune pentru aplicarea regimului normal de TVA, desi cifra de afaceri realizată conform art.310 alin.(2) din Codul fiscal este inferioara plafonului de scutire prevazut la art.310 alin.(1) din Codul fiscal" si casuta "1.11.2. Trimestrială"; perioada fiscala poate fi trimesrtul, daca societatea nu a efectuat achizitii intracomunitare de bunuri.
 
 de asemenea, in cadrul declaratiei de mentiuni 010 trebuie completate informatiile referitoare la tinerea contabilitatii.
- declaratia 097 - daca doriti sa aplicati sistemul de TVA la incasare
- balanta la ultima luna inchisa (de exemplu, la septembrie 2017)
- balanta la data de 31 decembrie 2016
- copie CUI
 - copie contract in baza caruia se detine sediul social si / sau sediul secundar al societatii
- pot aparea si documente suplimentare solicitate de catre organul fiscal, cu ocazia analizei efectuate conform criteriilor prevazute in tabelul din aneax nr. 5 din Ordinul 2856/2017.
 
 Odata depuse documente, organul fiscal efectueaza analiza de risc conform criteriilor din anexa nr. 5 - in special cele referitoare la asociati / administratori (sa nu fi avut inscrise date in cazierele fiscale, sa nu fi fost administratori / asociati in alte firme cu probleme etc).
 
 Dupa depunerea ducumentatiei, organul fiscal emite decizia de aprobare / respingere a cererii de inregistrare in scop de TVA. In cazul aprobarii inregistrarii in scop de TVA, inregistrarea este valabila de la data comunicarii deciziei.
 
 
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Otilia-Mihaela Roman - Expert contabil si Consultant fiscal
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Documentatie in vederea inregistrarii in scop de TVA prin optiune. Dosarul depus la ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016