Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Raport nou privind inflatia in zona euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Dec. 2015 Exclusiv
Tags: inflatia, zona euro, rate anuale, achizitii, banca centrala

Asa cum arata o estimare preliminara publicata recent de Oficiul European de Statistica (Eurostat), rata anuala a inflatiei in zona euro a ramas la nivelul de 0,1% in noiembrie, similar cu cel inregistrat luna trecuta.


Astfel, principalele elemente responsabile pentru mentinerea inflatiei in noiembrie constau in preturile la alimente, alcool si tigari, care au inregistrat un avans de 1,5%, fata de 1,6% in octombrie, urmate de cele aferente serviciilor (1,1% comparativ cu 1,3% in octombrie), bunurilor industriale (1,5% comparativ cu 1,6% in octombrie) si energiei (minus 7,3%, comparativ cu minus 8,5% in octombrie).

In octombrie 2015, un numar de 13 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au inregistrat o inflatie negativa, comparativ cu perioada similara din 2014, iar Romania a avut a doua inflatie negativa din UE, informeaza Agerpres.

Conform datelor furnizate de Eurostat, rata anuala a inflatiei in zona euro a urcat pana la 0,1% in luna octombrie, de la minus 0,1% in septembrie, in timp ce in Uniunea Europeana rata anuala a inflatiei s-a situat, luna trecuta, la 0%, de la minus 0,1% in septembrie.

Potrivit Agerpres, tarile cu cea mai mare rata anuala a inflatiei au fost Malta (1,6%), Belgia (1,2%), Suedia (0,9%), Austria si Portugalia (ambele cu 0,4%). in schimb, cele mai scazute rate anuale au fost inregistrate in Cipru (minus 1,8%), Romania (minus 1,4%), Bulgaria (minus 1,2%), Slovenia (minus 1,1%) si Spania (minus 0,9%).

De asemenea, scrie aceeasi sursa, asa cum se arata intr-un sondaj derulat de Reuters in randul a 19 traderi arata ca la sedinta de politica monetara din 4 decembrie BCE va adopta noi masuri pentru a sprijini economia zonei euro si majorarea inflatiei. 11 dintre cei 19 traderi intervievati sustin ca BCE va extinde programul de achizitii cu inca 20 de miliarde de euro lunar, suma totala din fiecare luna ajungand la 80 de miliarde de euro. Traderii sunt convinsi ca Banca Centrala Europeana va prelungi programul de relaxare cantitativa.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Raport nou privind inflatia in zona euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016