Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Scadere a inflatiei in zona euro. Care e situatia actuala?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: inflatia, zona euro, deficit, institutie, obligatiuni suverane

Potrivit estimarii preliminare publicate marti de Oficiul European de Statistica (Eurostat), rata anuala a inflatiei in zona euro a scazut la 0,2% in iunie, de la 0,3% luna precedenta.



Astfel, principalele elemente responsabile pentru reducerea inflatiei luna aceasta au fost preturile la energie, care au inregistrat o scadere anuala de 5,1%, in timp ce preturile la alimente, alcool si tigari au inregistrat un avans de 1,2%, scrie Agerpres, cu precizarea ca preturile aferente serviciilor au urcat cu 1%.

In luna mai, Romania si Malta au fost statele cu cea mai ridicata rata anuala a inflatiei din Uniunea Europeana.

Conform aceleiasi surse, Eurostat a transmis ca  rata anuala a inflatiei, atat in zona euro, cat si in Uniunea Europeana, a urcat la 0,3% in luna mai, comparativ cu un nivel zero al inflatiei in aprilie. tarile cu cea mai ridicata rata anuala a inflatiei au fost Romania si Malta (ambele cu 1,3%) si Letonia (1,2%). in schimb, opt state membre UE au inregistrat in luna mai rate anuale negative ale inflatiei, in frunte cu Cipru (minus 1,7%), Grecia (minus 1,4%) si Slovenia (minus 0,8%).

De asemenea, aminteste Agerpres, in luna martie, Banca Centrala Europeana a demarat mult-asteptatul program de relaxare cantitativa, in valoare de 1.100 de miliarde de euro, menit sa redreseze economia zonei euro si sa evite riscul unei spirale deflationiste. Presedintele BCE, Mario Draghi, a anuntat achizitii lunare combinate de obligatiuni suverane ale statelor din zona euro si bonduri corporatiste de pana la 60 de miliarde de euro, din martie 2015 pana in septembrie 2016.

Potrivit estimarilor BCE, rata inflatiei se va situa anul acesta la 0,7% si la 1,3% anul viitor - mult sub tinta de 2% avuta in vedere de institutie. si aceste proiectii ar putea fi revizuite in scadere, deoarece nu reflecta pe deplin recentele scaderi ale pretului la titei.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Scadere a inflatiei in zona euro. Care e situatia actuala?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016