Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Viitorul ar putea aduce o inflatie mai mica

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 08 Aug. 2011
Tags: rata inflatiei, inflatie, credite, refinantare, isarescu

Estimarea inflatiei pentru urmatoarea perioada a fost redusa de catre Banca Nationala a Romaniei de la 5,1% la 4,6%. In plus, a fost refacuta si proiectia de inflatie a BNR pentru 2012, in scadere de


Estimarea inflatiei pentru urmatoarea perioada a fost redusa de catre Banca Nationala a Romaniei de la 5,1% la 4,6%. In plus, a fost refacuta si proiectia de inflatie a BNR pentru 2012, in scadere de la 3,6% la 3,5%.

Se preconizeaza ca rata inflatiei va cobori sub 5% in luna septembrie, dar ca ulterior, pana la sfarsitul anului, se va mentine acelasi nivel. In luna iunie, nivelul inflatiei a scazut de la maximul atins in luna mai, de 8,4%, la o valoare de 7,9%, inregistrata in luna iunie. Obiectivul de inflatie pe care incearca sa il atinga banca in urmatoarea perioada care include si anul 2012 este de 3%, in vreme ce pentru 2013 este stabilita o rata a inflatiei de 2,5% plus/minus un punct procentual.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a amintit de scaderea ratei de inflatie si a facut referiri si la corectia puternica a preturilor volatile ale produselor alimentare, dupa cresterea puternica din primele patru luni ale anului 2011. Potrivit acestuia, in prezent se poate observa o omogenizare in ceea ce priveste scaderea presiunilor inflationiste in cazul preturilor la grau si zahar.

Isarescu a mai precizat si ca datele privind gradul de utilizare a capacitatilor de productie din industria prelucratoare se apropie de nivelul pre-criza, reprezentand astfel o dovada clara a faptului ca economia a depasit perioada de recesiune.

In plus, referitor la cererea de consum, oficialul a declarat ca nivelul este in continuare unul scazut: "A avut loc o usoara revenire a vanzarilor cu amanuntul, dar volumul creditului pentru populatie este in continuare jos, aratand ca populatia se concentreaza pe rambursarea creditelor anterioare si nu are curaj sa se angajeze in credite noi, ci cel mult in refinantari".
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Viitorul ar putea aduce o inflatie mai mica":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016