Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Conform unor noi date oficiale incluse intr-un comunicat al CFA Romania, indicatorul de incredere macroeconomica al CFA Romania a urcat la 65,8 puncte, in luna mai 2016, in crestere cu 4,9 puncte fata de luna anterioara.
"In luna mai 2016, indicatorul de incredere macroeconomica al CFA Romania a inregistrat valoarea de 65,8 puncte, in crestere cu 4,9 puncte fata de luna anterioara. Majorarea s-a datorat in special componentei sale de conditii curente. Astfel, indicatorul conditiilor curente a fost de 77,1 (maxim istoric), valoare in crestere cu 11,8 puncte, iar indicatorul anticipatiilor a crescut cu 1,4 puncte la valoarea de 60,2 puncte", se arata in comunicatul transmis de CFA si citat de Agerpres.Referitor la cursul de schimb euro/leu, potrivit sursei amintite mai sus, valorile mediane ale anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni a consemnat un curs anticipat de 4,5000, iar pentru orizontul de 12 luni de 4,5000 (valoare similara cu cea inregistrata in exercitiul anterior).
De asemenea, informeaza Agerpres, rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (iunie 2017/iunie 2016) a inregistrat o valoare mediana de 1,45% (valoare in scadere cu 0,05% fata de exercitiul anterior).

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Agenda Fiscala a Contabilului 2025

Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Retinem, totodata, ca indicatorul CFA Romania de incredere Macroeconomica, a fost lansat de catre CFA Romania in luna mai 2011 reprezentand un indicator prin care doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ministrul Citu: O mare parte dintre inechitatile din sistemul privat de pensii, corectata de Guvern. OUG 114, modificata!Articole similare
Garantii credit. Inregistrarea angajamentelorImpozit minim pe cifra de afaceri. Calcul util privind noul impozit minimAPIA: Campanie de plati in avans de pana la 70% pentru Cererile unice de plata depuse in 2019Leasing financiar. Cum se inregistreaza factura?Plata impozit si TVA in cazul unei asociatii. Care sunt conditiile valabile in 2014?Ultimele articole
Plafoane fiscale valabile in anul 2025, pentru aplicarea TVA, in lei si in valutaTrecere la impozit pe profit in 2025. Pana cand se depune D700 si cum se completeaza formularulFacturare in RO e-Factura. Facturile in euro pot fi transmise in sistem?Depasire plafon TVA de 300.000 lei. Cum se face inregistrarea in scopuri de TVAMicrointreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"