Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conform unor noi date oficiale incluse intr-un comunicat al CFA Romania, indicatorul de incredere macroeconomica al CFA Romania a urcat la 65,8 puncte, in luna mai 2016, in crestere cu 4,9 puncte fata de luna anterioara.
"In luna mai 2016, indicatorul de incredere macroeconomica al CFA Romania a inregistrat valoarea de 65,8 puncte, in crestere cu 4,9 puncte fata de luna anterioara. Majorarea s-a datorat in special componentei sale de conditii curente. Astfel, indicatorul conditiilor curente a fost de 77,1 (maxim istoric), valoare in crestere cu 11,8 puncte, iar indicatorul anticipatiilor a crescut cu 1,4 puncte la valoarea de 60,2 puncte", se arata in comunicatul transmis de CFA si citat de Agerpres.Referitor la cursul de schimb euro/leu, potrivit sursei amintite mai sus, valorile mediane ale anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni a consemnat un curs anticipat de 4,5000, iar pentru orizontul de 12 luni de 4,5000 (valoare similara cu cea inregistrata in exercitiul anterior).
De asemenea, informeaza Agerpres, rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (iunie 2017/iunie 2016) a inregistrat o valoare mediana de 1,45% (valoare in scadere cu 0,05% fata de exercitiul anterior).
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Retinem, totodata, ca indicatorul CFA Romania de incredere Macroeconomica, a fost lansat de catre CFA Romania in luna mai 2011 reprezentand un indicator prin care doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ministrul Citu: O mare parte dintre inechitatile din sistemul privat de pensii, corectata de Guvern. OUG 114, modificata!Articole similare
Microintreprinderi in insolventa. Va fi afectat in acest caz sistemul de impunere?Depasire plafon micorintreprindere in trimestrul II 2019Factura intocmita intr-o valuta si incasata in alta valuta | Curs valutar de schimbLichidare microintreprindere. Aspecte juridice, contabile si fiscaleRaportarile contabile la 30 iunie 2022 urmeaza a fi depuse pana cel mai tarziu la data de 16 august 2022Ultimele articole
E-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITCum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaFirme care NU mai sunt microintreprinderi in 2024. Cand pot reveni la acest regim fiscal?Scutiri la impozitul pe venit in domenul IT. Vezi cele 7 conditii cumulative necesareImpozit minim pe cifra de afaceri. Calcul util privind noul impozit minimAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"