keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Reprezinta capitalul bancar strain un factor de vulnerabilitate pentru Romania? Roubini crede ca da. Oficialii BNR il contrazic

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Sep. 2011 Exclusiv
Tags: guvernatorul bnr, mugur isarescu, nouriel roubini, uniunea europeana, solvabilitatea, contabilitatea romaneasca, ifrs, titluri de stat, lei, valuta

Afirmatiile economistului Nouriel Roubini, laureat al premiului Nobel pentru economie, conform carora bancile straine reprezinta cea mai importanta vulnerabilitate a Romaniei, l-au "uimit" pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Ne-am obisnuit ca adeseori istoria sa fie si nedreapta. Acum 11 ani era imperios ca bancile din Romania sa fie privatizate cu mari banci cu capital strain, occidental, european, iar acum citesc, nu cu stupoare, dar cu relativa uimire, ca vulnerabilitatea cea mai mare a Romaniei este faptul ca avem banci straine in Romania", a afirmat guvernatorul BNR la conferinta “Provocarile cresterii economice in Uniunea Europeana. Reforme pentru viitorul Europei”.

La randul lui, viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, a declarat ca bancile din Romania cu capital strain sunt persoane juridice romane, reglementate si supravegheate de BNR.
“Solvabilitatea in sistemul bancar, unde capitalul strain reprezinta 90%, este de 14,2 % pe contabilitatea romaneasca. Inseamna ca pe IFRS (standardele internationale de raportare financiara) ar fi cu 1-2 puncte procentuale mai mare, deci foarte buna. Bancile grecesti sunt peste acesti parametri in materie de solvabilitate, iar in materie de lichiditate sunt la nivelul pietei. Sunt banci solide", a afirmat Cristian Popa.

Viceguvernatorul a subliniat ca, acolo unde a fost cazul unor majorari de capital, solicitarile BNR in aceasta privinta au fost indeplinite 100% de catre actionari.

Un alt element de stabilitate a sistemului bancar din Romania, a aratat Popa, este faptul ca ponderea titlurilor de stat europene in bilantul agregat al bancilor din Romania este de doar 0,2%. Pentru operatiuni de refinantare, BNR accepta ca garantii doar titluri de stat romanesti, in lei sau valuta, si titluri ale institutiilor financiare internationale emise in lei pe piata romaneasca.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016