Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Semne ca economia se dezmorteste: crestere de 0,3% in T2 din 2011

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 16 Aug. 2011
Tags: crestere economica, bnr, exporturi, industrie

In cel de-al doilea trimestru din acest an, economia Romaniei a inregistrat o crestere de 0,3% prin comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. In plus, si PIB a cunoscut o crestere in primul


In cel de-al doilea trimestru din acest an, economia Romaniei a inregistrat o crestere de 0,3% prin comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. In plus, si PIB a cunoscut o crestere in primul semestru al acestui an. Comparativ cu primul semestru din 2010, PIB a reusit sa se majoreze cu 1,6%.

In concret, Produsul Intern Brut a urcat in primul trimestru cu 0,7% in termeni ajustati comparativ cu ultimul trimestru din anul trecut si cu 1,7% in serie bruta fata de primul trimestru din 2010, sustinut in principal de industrie, pe fondul unei cresteri semnificative a exporturilor.

Aceasta crestere a PIB-ului a fost estimata de Guvern pentru trimestrul II, aceste preconizari fiind dezbatute impreuna cu oficialii Fondului Monetar International, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale, cu ocazia celei mai recente misiuni de evaluare.

Tot in primele sase luni din 2011 au crescut si exporturile, cu 28,2%, iar productia industriala s-a marit ca serie bruta cu 7,5% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate cu 7,7%, dupa ce in iunie indicatorii au fost in urcare fata de iunie 2010, dar sub cei din mai 2010.
 
Pentru anul viitor este prognozata o crestere economica de 3,7%, in vreme ce pentru anul acesta cifrele raman la 1,5%. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, este de parere ca PIB ar putea depasi valoarea de 1,5% daca 2011 va fi un an agricol bun.

PIB a inregistrat pentru prima data cresteri de la intrarea in recesiune, in primul trimestru al acestui an, cand a fost semnalata o crestere de 0,7% in termeni ajustati comparativ cu trimestrul IV de anul trecut si cu 1,7% serie bruta fata de trimestrul I din 2010.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Semne ca economia se dezmorteste: crestere de 0,3% in T2 din 2011":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016