Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Problemele identificate de Ministerul Muncii la documentele depuse pentru somajul tehnic

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 16 Apr. 2020
Tags: somaj tehnic, documente fiscal-contabile, ministrul muncii, contracte de munca suspendate

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat, miercuri - la debutul sedintei de Guvern, ca, pana in prezent, a identificat o serie de probleme la documentele depuse de solicitanti pentru somajul tehnic. Aceasta a precizat ca problemele au fost remediate printr-o comunicare cu solicitantii.

"Vreau sa subliniez faptul ca au fost o serie de probleme in documentele depuse. Sunt probleme care tin de neinregistrarea anterioara a suspendarii temporare a contractului in Revisal. Sunt probleme care vizeaza un calcul diferit fata de ceea ce ordonanta prevedea pentru acordarea somajului, in sensul de perioada reglementata de decretul domnului presedinte. Calculele prezentate excedau perioada acoperita de decret. Toate aceste situatii au fost discutate cu solicitantii. Va spuneam ca s-a comunicat intens cu acestia", a spus declarat ministrul Violeta Alexandru, in deschiderea sedintei de Guvern de miercuri – 15 aprilie.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Ministerul Muncii, situatia contractelor individuale de munca suspendate (somaj tehnic)/incetate, la data de 15 aprilie 2020, arata astfel:
  • Contracte individuale de munca suspendate 970.005 din care:
•        317.627 – Industria prelucatoare;
•         176.999 - Comert cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor;
•         105.784 - Hoteluri si restaurante.
  • Contracte individuale de munca incetate 226.962 din care:
•         43.022 - Comert cu ridicata si amanutul; repararea autovehiculelor si motocicletelor;
•         39.530 - Industria prelucratoare;
•         30.579 – Constructii.

Guvernul Romaniei sprijina salariatii angajatorilor aflati in somaj tehnic prin acoperirea integrala a fondurilor aferente.  

Reamintim ca angajatorii care au salariati prin Contracte Individuale de Munca (CIM) si pe care i-au inregistrat in REVISAL ca intrand in somaj tehnic, se vor adresa Agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca din judetul in care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agentiilor judetene pentru plati si inspectie sociala din judetul in care au inregistrat activitatea.

In sedinta de Guvern din 15 aprilie, ministrul Muncii a propus ca pe lista beneficiarilor de somaj tehnic sa fie incluse si alte categorii afectate de criza de coronavirus. De asemenea, aceasta a cerut si prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru aceste noi categorii.

"Va voi propune sa completam lista beneficiarilor cu alte categorii despre care avem informatii ca sunt afectate, respectiv sa prelungim termenul pana la care pot depune solicitarile noile categorii pe care vi le voi propune. Ne mentinem termenul de doar cateva zile de efectuare a platii si ca atare nu afectam termenul in care noi ne obligam sa facem plata, ci doar extindem perioada in care solicitantii pot depune cereri", a mai anuntat ministrul Muncii. 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Problemele identificate de Ministerul Muncii la documentele depuse pentru somajul tehnic":
Rating:

Nota: 4.39 din 5 din 14 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016