Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Presedintele ANOFM: Persoanele aflate in somaj tehnic nu ar trebui sa isi piarda locul de munca

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Mai. 2020 Exclusiv
Tags: somaj tehnic, masuri de sprijin, contracte de munca suspendate

Presedintele Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, Victor Picu, a declarat in cadrul unei conferinte organizate de ,,Romania Durabila" ca niciuna dintre cele 900.000 de persoane aflate in prezent in somaj tehnic n-ar trebui sa-si piarda locul de munca dupa incheierea masurii de acoperire de catre Guvern a indemnizatiei de somaj tehnic, informeaza Agerpres.

Picu considera ca cele 900.000 de persoane aflate in somaj tehnic nu sunt in pericol de a-si pierde locul de munca, pentru ca vor fi sprijinite in continuare de masurile active ale Guvernului:
 
"Aceasta cifra de 900.000 (de persoane trecute in somaj tehnic de la inceputul starii de urgenta, n.r.) este o cifra actuala astazi. In martie au fost undeva la 530.000 in somaj tehnic, in aprilie au sarit de un milion si ceva de persoane, si probabil ca acum sunt 900.000, ceea ce ne arata ca vreo 100.000 s-au intors in campul muncii, adica au contractele active. Din aceste 900.000 de persoane, noi speram ca niciuna sa nu se alature celorlalte persoane care si-au pierdut locurile de munca, pentru ca in acest sens vor veni masurile active ale Guvernului, ca dupa iesirea din somajul tehnic, angajatorii acestor persoane care au fost in somaj tehnic sa primeasca un ajutor de la stat pentru fiecare salariat in parte. Deci in mod normal ar trebui sa nu-si piarda locurile de munca", a afirmat Victor Picu.
 
Presedintele ANOFM estimeaza ca ajutorul oferit de Guvern persoanelor aflate in somaj tehnic ar putea fi oferit pana la finalul anului: "Masurile, in momentul in care le veti vedea reglementate, veti vedea ca sunt pe o perioada mai lunga de timp, si pe diferite moduri de a primi indemnizatiile, deci undeva pe o perioada - nu stiu - sa spun pana la sfarsitul anului, deci in mod normal aceste persoane care au avut contractele de munca suspendate nu ar trebui sa-si piarda locurile de munca. Deci nu cred ca vor fi foarte multe persoane care isi vor pierde locurile de munca".

Mai mult decat atat, pentru persoanele somere, Guvernul pregateste alte masuri de sustinere pentru companiile care ii angajeaza pe cei care si-au pierdut locul de munca.
 
"Iar pentru celelalte persoane care si-au pierdut locurile de munca vom avea masuri active pentru angajatorii care vor angaja o parte din aceste persoane, deci vor fi pe categorii - tineri, persoane mai in varsta, adica gandim un pachet mai mare de masuri, nu un pachet simplist, doar cu o indemnizatie pentru anumiti angajatori. Va fi un pachet mai larg de masuri", a explicat Picu.
 
Ministerul Muncii si Protectiei Sociale prezinta periodic datele cu privire la situatia contractelor de munca suspendate (somaj tehnic)/incetate, inregistrate la Inspectia Muncii.
 
La data de 13 mai, situatia este urmatoarea:
 
Contracte individuale de munca suspendate 891.091 din care:
·        260.338 – Industria prelucatoare
·        157.746 - Comert cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor
·        112.952 - Hoteluri si restaurante

Contracte individuale de munca incetate 349.705 din care:
·         62.620 - Comert cu ridicata si amanutul; repararea autovehiculelor si motocicletelor
·         61.330 - Industria prelucratoare
·         50.713 - Constructii
 
Angajatii cu contracte de munca suspendate se califica la acordarea indemnizatiei de somaj tehnic acoperit de Guvern.
 
 
 
Sursa: Agerpres, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Presedintele ANOFM: Persoanele aflate in somaj tehnic nu ar trebui sa isi piarda locul de munca":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016