Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Parintii pot beneficia de un stimulent de reinsertie de 1.500 lei daca se intorc la munca pana la implinirea varstei de 6 luni a copilului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Apr. 2021 Exclusiv
Tags: stimulent de reinsertie, 1 500 lei pentru mame, plata somajului tehnic

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, a anuntat ca va fi adoptata o ordonanta prin care parintii vor fi incurajati sa se intoarca la munca pana la implinirea varstei de sase luni a copilului, prin oferirea unui stimulent de reinsertie de 1.500 de lei.

"Cifrele pe fond n-arata bine: avem o crestere a numarului de persoane care intra in pensie, avem o scadere a natalitatii, avem niste semnale de crestere a somajului, pentru ca se resimt efectele pandemiei. Nu am stat degeaba. In momentul in care vazut aceasta analiza, am venit cu un proiect care, probabil in doua saptamani, va fi adoptat in Guvern si anume de crestere a vietii active pentru cei care au ajuns la varsta de pensionare. Maine (miercuri, 7 aprilie 2021 - n. r.) in sedinta de Guvern va fi adoptata o ordonanta prin care stimulam parintii sa se intoarca la munca pana la implinirea varstei de sase luni a copilului, primind un stimulent de reinsertie de 1.500 de lei pe toata durata cat ar fi beneficiat de concediu pentru cresterea copilului. in perioada urmatoare va fi inca un set de masuri active prin care persoane care de afla in sisteme de dependenta fata de stat (somaj sau ajutor social) sa primeasca niste impulsuri sa intre in viata activa", a mentionat Turcan.

Ministrul a discutat si despre prelungirea platilor pentru somajul tehnic.

Platile se ridica la valoarea de 84 de milioane de lei pe luna si doar in aprilie vor beneficia de acest stimulent aproximativ 55.000 de angajati.
 
"Doar luna aceasta platim somajul tehnic pentru aproximativ 55.000 de angajati, cu un efort de 84 de milioane de lei pe luna si, tragand o linie, din momentul declansarii starii de urgenta, am salvat aproximativ 1,2 milioane de locuri de munca prin somajul tehnic. Acestora li se adauga si somerii indemnizati. Schema aceasta este facuta cu cap, in sensul in care noi platim somajul tehnic cu obligativitatea sa-i mentina in campul muncii. Am prelungit plata somajului tehnic pana la finalul lunii august, ceea ce inseamna ca ei vor mai ramane in campul muncii pana la finalul acestui an, perioada in care speram ca economia sa inceapa sa-si revina, tinand cont ca si pentru stimularea economiei am avut masuri de trecere cu bine a starii de urgenta. Pentru aceasta masura (somajul tehnic - n. r.) avem prevazuti in buget aproximativ 800 de milioane de lei", a completat ministrul.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Parintii pot beneficia de un stimulent de reinsertie de 1.500 lei daca se intorc la munca pana la implinirea varstei de 6 luni a copilului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016