Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Calculul obligatiilor fiscale in cazul indemnizatiilor acordate pe perioada starii de urgenta. OUG 53/2020

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Mai. 2020 Exclusiv
Tags: obligatii fiscale, indemnizatii, calcule

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Ploiesti, a transmis in data de 25 mai 2020 un comunicat de presa, prin care face cateva precizari cu privire la calculul obligatiilor fiscale in cazul indemnizatiilor acordate pe perioada starii de urgenta.

Calculul obligator fiscale, in cazul indemnizatiei lunare acordata profesionistilor potrivit OUG 30/2020 (cu exceptia celei de care beneficiaza persoanele care au incheiate conventii individuale de munca in baza Legii nr. 1/2005), avocatilor si persoanelor care obtin venituri din drepturi de autor se efectueaza de catre persoanele fizice beneficiare prin aplicarea cotelor de impozit (10%), contributiei de asigurari sociale (CAS25%) si contributiei de asigurari sociale de sanatate (CASS -10%), asupra indemnizatiei brute incasate de la agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene. 

Pentru calculul impozitului pe venit se aplica regulile prevazute la art. 78 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal, adica prevederile referitoare la stabilirea impozitului pentru veniturile din salarii obtinute din afara functiei de baza. 

Atentie! Obligatiile fiscale mentionate se declara prin Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice si se platesc de catre persoanele fizice beneficiare pana la data de 15 martie 2021

In cazul indemnizatiei de care beneficiaza persoanele care au incheiate conventii individuale de munca in baza Legii nr. 1/2005, precum si al celei acordata sportivilor, calculul, retinerea si plata impozitului pe venit (10%), a contributiei de asigurari sociale (25%) si a contributiei de asigurari sociale de sanatate(10%) se realizeaza de catre cooperatia cu care persoanele au incheiate conventii individuale, respectiv de structura sportiva, in calitate de platitori, din indemnizatia bruta incasata de la agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene. 

Pentru calculul impozitului pe venit se aplica regulile prevazute la art. 78 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal, adica prevederile referitoare la stabilirea impozitului pentru veniturile din salarii obtinute din afara functiei de baza.

Atentie! Obligatiile fiscale se declara de catre platitorii veniturilor prin D112, pana pe 25 a lunii urmatoare celei in care se incaseaza de la Agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala. 

Baza legala: OUG nr. 53/2020 privind modificarea si completarea unor acte normative privind masuri de protectie sociala determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 publicata in Monitorul Oficial 325/21.04.20202.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Calculul obligatiilor fiscale in cazul indemnizatiilor acordate pe perioada starii de urgenta. OUG 53/2020":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016