Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Achizitii intracomunitare de alcool etilic

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Mai. 2011
Tags: alcool etilic, achizitii intracomunitare, declaratia 100, codul fiscal

Problema:SC "A - SRL" va face achizitii intracomunitare de alcool etilic pur de la SC"A-GMBH" - ANTREPOZIT AUTORIZAT din Germania. SC"A-SRL" va comercializa alcoolul etilic in Romania ca si materie ...

Problema:
SC "A - SRL" va face achizitii intracomunitare de alcool etilic pur de la SC"A-GMBH" - ANTREPOZIT AUTORIZAT din Germania. SC"A-SRL" va comercializa alcoolul etilic in Romania ca si materie prima pentru producerea de medicamente; - reactivi de laborator;- esantioane pentru analiza;
 SC "A-SRL" a depus declaratia 010 prin care s-a inregistrat la administratia financiara ca si platitor de accize incepand cu data de 14.03.2011, a depus documentatia la Vama in vederea inregistrarii ca si "Destinatar inregistrat" si asteapta autorizarea;

Intrebari:
 -1- In declaratia 100-Martie 2010, SC "A SRL" va declara
 "215-Accize pt alcool etilic = 0 (zero)"?

 -2- Pentru comertul cu alcool etilic SC "A-SRL" are COD CAEN = "4675" SI "4619". SC "A-SRL" va trebui sa plateasca :
 (3) Pentru bauturile alcoolice - altele decat bere; vinuri; bauturi fermentate, altele decat bere si vinuri si produse intermediare -, precum si pentru produsele din grupa tutunului prelucrat, se calculeaza contributia pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate prevazuta la art. 363 din Legea 95/2006  privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.
 (4) Pentru bauturile alcoolice, tigaretele, tigarile si tigarile de foi, se calculeaza cota de 1% datorata Agentiei Nationale pentru Sport, prevazuta in Legea educatiei fizice si sportului 69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, cota care se aplica asupra valorii accizelor determinate potrivit prevederilor alin. (2), diminuata cu valoarea contributiei pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate prevazute la alin. (3).
 - 3 -Daca ar trebui sa plateasca aceste 2 obligatii, pentru luna martie le va declara cu 0 (zero) in Declaratia 100? Si cum se numesc aceste "creante fiscale" in declaratia 100?

Solutie:
1. In declaratia 100 a lunii martie se va declara suma 0 (zero) pentru accize. Dupa cum se cunoaste, pentru obtinerea autorizatiei de destinatar inregistrat, un document al dosarului de autorizare este inregistrarea ca platitor de accize la autoritatea fiscala, altfel spus modificarea vectorului fiscal. Prin urmare, atat timp cat in vectorul fiscal aveti obligatia declararii si platii accizei, aceasta trebuie declarata chiar si cu 0 (zero).

2. Din punctul de vedere al sumelor datorate catre Ministerul Sanatatii, regasite la art. 363 din Legea 95/2006  si a celor datorate catre Agentia Nationala pentru Sport conform Legii 69/2000  , potrivit pct. 106 alin. (1) -(2) din HG 44/2004 privind normele de aplicare a Codului fiscal , sumele datorate se platesc direct in contul Ministerului Sanatatii si in contul Agentiei nationale pentru sport.
 
Conform prevederilor de la pct. 71 alin. (3) – (4) din HG 44/2004 privind norme pentru art. 206^2 din Codul fiscal , acciza ce se plateste bugetului de stat este acciza ce rezulta dupa plata sumei catre Ministerul sanatatii si catre Agentia nationala pentru sport.
 
Astfel, in declaratia 100 se va declara numai acciza datorata bugetului de stat la categoria “acciza” dupa ce se vor scadea sumele platite catre Ministerul sanatatii si Agentia nationala pentru sport.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Achizitii intracomunitare de alcool etilic":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016