Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sustragere de la plata TVA prin contrabanda cu usturoi

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Mar. 2011
Tags: tva, contrabanda, evaziune, legea 571/2003

Administratorul unei societati comerciale din Buzau este suspectat ca a achizitionat aproximativ 70 de tone de usturoi pe care, ulterior, le-a comercializat, fara a declara operatiunile organelor ...


Administratorul unei societati comerciale din Buzau este suspectat ca a achizitionat aproximativ 70 de tone de usturoi pe care, ulterior, le-a comercializat, fara a declara operatiunile organelor fiscale.

In urma cercetarilor efectuate, politistii din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor Rm. Sarat au intocmit dosar penal unui tanar de 26 de ani, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

In fapt, in urma verificarilor efectuate de politisti si reprezentanti ai Garzii Financiare – Sectia Buzau, a rezultat ca, in perioada noiembrie 2010 - februarie 2011, acesta a efectuat achizitii de usturoi din Spania (aproximativ 70 de tone) si a comercializat ulterior cantitatile respective, in valoare totala de 426.413 lei, fara a declara operatiunile organelor fiscale.

Astfel, s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului in valoare totala de 136.452,35 de lei, reprezentand TVA si impozit pe venit.

Un alt caz este cel al unui barbat din Nasaud a fost depistat de politisti, in comuna Tiha-Bargaului, in timp ce transporta aproximativ 750 litri de bauturi spirtoase, fara respectarea prevederilor legale./

Bautura a fost confiscata, iar autovehiculul, indisponibilizat.

La data de 2 martie a.c., politistii de la Postul de Politie Tiha-Bargaului din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, beneficiind de sprijinul ofiterilor D.G.I.P.I., l-au depistat pe Gheorghe C., de 55 ani, din

Nasaud, in timp ce transporta cu o autoutilitara 735 litri de bautura spirtoasa, ambalata in recipienti de plastic tip pet, fara documente legale de provenienta si fara a avea aplicate timbre sau banderole.

Intrucat ,achizitionarea de alcool etilic si de distilate in vrac de la alti furnizori decat antrepozitarii autorizati pentru productie sau expeditorii inregistrati de astfel de produse constituie infractiune, fapta prevazuta si pedepsita de art. 296 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, pe numele barbatului s-a intocmit dosar penal. (Sursa: M.A.I.)
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sustragere de la plata TVA prin contrabanda cu usturoi":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016