Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Statul pierde anual 1,8 milioane de lei prin neplata TVA-ului de catre florarii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Apr. 2011
Tags: tva, evaziune fiscala, flori, pfa

In fiecare an, in Capitala, se vand flori in valoare de 7,5 milioane de euro. Asta ar insemna ca la stat, doar din TVA, ar trebui sa a junga minimum 1,8 milioane de euro pe an. Nu ajunge insa mai ...


In fiecare an, in Capitala, se vand flori in valoare de 7,5 milioane de euro. Asta ar insemna ca la stat, doar din TVA, ar trebui sa a junga minimum 1,8 milioane de euro pe an. Nu ajunge insa mai nimic, a scris „Evenimentul Zilei”.

Sursa citata a scris ca in Bucuresti, in circuitul florariilor intra circa 4 milioane de fire, iar dintre acestea aproximativ 200.000 se pierd pentru ca se ofilesc. Traseul florilor in Bucuresti incepe de fapt in piata Ge orge Cosbuc, un adevarat angro al trandafirilor, lalelelor si garoafelor. Aici, pretul mediu al unui fir este de 2 lei, iar pana la floraria din oras creste de 4 ori si ajunge la 8 lei.

„Piata florilor functioneaza in baza unei legi din 1991, iar majoritatea comerciantilor isi deruleaza activitatea ca PFA (persoana fizica autorizata), evitand astfel taxele si impozitele impuse de stat societatilor comerciale. Mai mult, florarii platesc la bugetul de stat o taxa minima de 2.000 de lei, asa cum stipuleaza legea din anii ’90.

Oficial, reprezentantii florarilor recunosc situatia si spun ca incearca de ani buni sa convinga autoritatile sa reglementeze aceasta piata. Una dintre doleantele lor este sa poata concesiona spatiul public la fel ca vanzatorii de carte si de ziare.

Cerinta lor s-ar sustine pe baza unei hotarari de guvern care a fost parafata, in 2004, de fostul premier Adrian Nastase. O alta problema se leaga si de un proiect de hotarare de consiliu care sta de ani buni in sertarele municipalitatii conduse de Sorin Oprescu. Printre altele, acesta prevede ca fiecare florar care are chiosc sa plateasca autoritatii locale 1.000 de euro pe luna, sub forma de redeventa”, au precizat cei de la „Evenimetul zilei”.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Statul pierde anual 1,8 milioane de lei prin neplata TVA-ului de catre florarii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016