Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

PFA. Inregistrare profesii liberale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Iul. 2010
Tags: pfa, profesii liberale

PFA. Inregistrare profesii liberale Justinian Cucu Intrebare: O persoana fizica autorizata (PFA) - contabil autorizat (inregistrat la fisc cu CIF) devine si consultant fiscal si mediator. Cum se ...


PFA. Inregistrare profesii liberale
Justinian Cucu

Intrebare: O persoana fizica autorizata (PFA) - contabil autorizat (inregistrat la fisc cu CIF) devine si consultant fiscal si mediator. Cum se procedeaza pentru inregistrarea celorlalte profesii liberale si ce registre se tin? Registrele se tin separat pe fiecare activitate in parte?

Acest articol este preluat din Portal Contabilitate.ro
Singurul loc unde toate intrebarile isi gasesc raspuns.
Convinge-te CLICK AICI 

Raspuns: In temeiul art. 14 din OUG 44/2008, o persoana poate avea cate un singur certificat de inregistrare pentru statutul juridic, respectiv cel de PFA, titular de intreprindere individuala sau membru al unei intreprinderi familiale pentru care a fost autorizata, pe principiul uneia principale iar celelalte secundare.

O situatie asemanatoare se poate intalni si in cazul desfasurarii a doua sau mai multe profesii libere, in limitele si restrictiile impuse de fiecare lege speciala de organizare a fiecarei profesii. In acest context persoana fizica (ca PFA) trebuie sa aiba o singura evidenta contabila aferenta activitatii desfasurate.


Persoanele fizice care desfasoara activitati independente (ca PFA) si conduc contabilitatea in partida simpla, in conformitate cu prevederile legale, intocmesc Registrul jurnal de incasari si plati si Registrul inventar, precum si alte documente de evidenta prevazute de legislatia in domeniu.

Potrivit OMFP nr. 1040/2004, cu privire la inregistrarea veniturilor, pentru fiecare tip de activitate desfasurata se va intocmi Fisa pentru operatiuni diverse (cod 14-6-22/b) in care se vor inregistra toate documentele in ordine cronologica. Totalurile lunare din Fisa pentru operatiuni diverse se vor inregistra in Jurnalul privind operatiuni diverse (cod 14-6-17/c), grupate pe feluri de activitati. Totalul veniturilor din Jurnalul privind operatiuni diverse reprezinta venitul contribuabilului.
 

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "PFA. Inregistrare profesii liberale ":
Rating:

Nota: 3.81 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016